Hoşgeldiniz  

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

admin | 18 Mayıs 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Mayıs Ayı Toplantısı’nın İkinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 6, komisyon raporlarına ait 15 ve gündem dışı 1 madde olmak üzere toplam 22 madde görüşüldü.

 

SOLİ GÜNEŞ FESTİVALİ’NE 100 BİN TL YARDIM

 

Komisyonlardan gelen konuların görüşüldüğü maddeler arasında yer alan 29-30 Haziran ve 1 Temmuz 2018 tarihlerinde Mezitli’de gerçekleştirilecek olan 8. Soli Güneş Festivali’ne Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın 2018 Mali Yılı bütçesinden 100 bin TL maddi desteğin verilmesi ile ilgili madde oy birliği ile kabul edildi.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ALEVİ DERNEKLERİNE DESTEK

 

Mayıs ayı ikinci birleşiminde Alevi Kültür Dernekleri Mezitli Şubesi Derneğine KDV dâhil bir milyon Türk Lirası maddi yardımda bulunulması ile ilgili madde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca Toroslar İlçesi’nde bulunan Toroslar Cemevi’ne malzeme yardımı yapılması ile ilgili karar mecliste oy birliği ile kabul edildi.

 

MERSİN MARATONU 16 ARALIK’TA

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ve bu yıl 16 Aralık 2018 tarihinde düzenlenmesi planlanan 4. Uluslararası Mersin Maratonu’nun gelir giderlerinin Büyükşehir İmar İnşaat Turizm Otopark Elektrik Üretim Reklam ve Organizasyon San ve Tic. A.Ş tarafından üstlenilerek, hizmet organizasyonunu gerçekleştirilmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi. Geçtiğimiz yıl  65 bin kişinin barış, huzur ve kardeşlik için tek yürek olduğu, bu sayede Mersin sokaklarının heyecanlı ve renkli bir yarışa sahne olduğu Uluslararası Mersin Maratonu 16 Aralık 2018 tarihinde tüm coşkusu ile gerçekleşecek.

 

Dilek ve temenniler bölümünde ise Başkan Kocamaz, “Hepinizin mübarek ramazan ayını tebrik ediyorum. Ülkemizde, bölgemizde ve tüm insanlık âleminde hayırlara vesile olmasını diliyorum” temennileri ile meclisi sonlandırdı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle