Hoşgeldiniz  

MERSİN, AKDENİZ EKONOMİ FORUMU’NA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

admin | 28 Şubat 2018 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin önümüzdeki günlerde önemli bir foruma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 7-8 Mart tarihlerinde NTV ve Özgencil Grup’un katkılarıyla ilk kez gerçekleşecek olan Akdeniz Ekonomi Forumu’nda sanayi, tarım ve ticaretin geliştirilmesi için pek çok alanda konular masaya yatırılacak.

Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılması beklenen açılış öncesinde, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz forumda ele alınacak konuları iş insanları ve ekonomi gazetecileriyle paylaştı.

 

Toplantıda konuşan Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, “Çukurova çok önemli bir merkez. Oldukça önemli bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor. Bu potansiyelleri harekete geçirerek bölge ekonomisine ve ülke ekonomisine katkı vermesini hedefliyoruz” dedi.

 

Bakan Elvan’dan sonra söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, “Burada sadece Mersin’in değil tüm Çukurova çanağının yeniden ortaya çıkarılması, bölgenin kalkınması ve tanıtılması için yeni yollar çizilmesini çok önemsiyoruz. Bu forumla başta Mersin olmak üzere tüm bölgenin harekete geçeceğine inancımız tamdır” diye konuştu.

 

7-8 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Akdeniz Ekonomi Forumu’na ekonomistler, yerli ve yabancı yatırımcılar ve yine yurt içi ve yurt dışından siyasetçilerin de katılım sağlayacağı bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle