Hoşgeldiniz  

MENFUR SALDIRI SONRASI SEÇER ORTAYA ÇIKTI: CHP MERSİN’DE KRİTİK TOPLANTI!

admin | 07 Şubat 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Son günlerde Mersin Büyükşehir’in CHP’li yönetimi tarafından Mersin genelinde yaşatılan sıkıntıların ardından CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, tüm milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.

Son günlerde CHP’li Büyükşehir tarafından Mersin kamuoyu önünde yaşatılan sıkıntılar, CHP İl Başkanı Adil Aktay’ın tüm seçilmişlerle değerlendirme toplantısı yapmasına neden oldu.

Son olarak 537 işçinin İŞKUR’a yönlendirilerek, kısa çalışma ödeneğine sevk edilmesinin ardından artan gerilim ve işten çıkartılan bir işçinin Taş Bina’ya gerçekleştirdiği menfur molotoflu saldırı, Mersin kamuoyunu iyice tedirgin etmişti.

KILIÇDAROĞLU-SEÇER GÖRÜŞME İDDİALARININ ARDINDAN MERSİN’DE FLAŞ BULUŞMA

Geçtiğimiz Cuma günü Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile randevusu nedeniyle Ankara’da bulunan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Elvan ziyaretinin ardından Mersin’de artan gerilimle ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü öne sürülmüştü.

TÜM SEÇİLMİŞLER BİR ARAYA GELDİ

O görüşme iddialarının ardından dün, CHP Mersin’de büyük hareketlilik yaşandı. CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, tüm seçilmişleri bir araya topladı. CHP Mersin İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen, Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli belediye Başkanı Neşet Tarhan katıldı.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARIYLA ANLAŞMAZLIKLARI SU YÜZÜNE ÇIKAN VAHAP SEÇER, BAŞKANLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Toplantıda son günlerde yaşananların masaya yatırıldığı öğrenildi. Özellikle kamuoyunda aralarındaki sıkıntı ve anlaşmazlıkların ayyuka çıktığı Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarının, toplantıda ortak hareket etme noktasında karar alındığı, ilçe belediye başkanlarının Büyükşehir belediye başkanı Seçer’den taleplerinin değerlendirildiği öne sürüldü.

MİLLETVEKİLLERİ ANKARA’DAN MERSİN’E BAKIŞI ANLATTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Seçer görüşmesinin ayrıntılarının da yer aldığı iddia edilen toplantıda, Genel Merkez’de Parti Meclisi Üyesi olarak görev Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın da Ankara’nın Mersin’den beklentileri ve nasıl bir görüntü çizdiğini de söylediği iddia edildi.

Mersin Milletvekillerinin, genel merkezle belediyeler arasında daha fazla inisiyatif alması gerektiği de belediye başkanları tarafından uyarıldığı öne sürüldü.

İŞÇİLERİN DURUMU KONUŞULDU MU?

CHP’ye yakın kaynaklar son günlerde Mersin’de işçiler üzerinden artan gerilimin de toplantıda Vahap Seçer’e sorulduğunu iddia etti. Seçer’in konuyla ilgili yapılan tüm çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdiği de öne çıkan iddialar arasında yer aldı.

İŞKUR’un kısa çalışma ödeneği ile ilgili aldığı kararın Seçer tarafından katılımcılara bildirildiği ve bundan sonra CHP’li yönetimin takınacağı tavrın da CHP Mersin seçilmişlerine aktarıldığı sızan bilgiler arasında.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle