Hoşgeldiniz  

MEDİTOUR, SERGİ, ÖDÜL TÖRENİ HEZİMETİNİ, ORTAK MİTİNGİ KENDİNE SAHİPLENEREK Mİ TELAFİ EDECEK?

admin | 22 Aralık 2016 | Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’in önde gelen STK’larının ortak gerçekleştireceği “Barış ve Kardeşlik için Bayrağını Al da Gel Mitingi”nde MTSO Başkanı Şerafettin Aşut’un, bir kısım medya tarafından “MTSO tarafından gerçekleştiriliyor” algısı yaratma çabaları tepki çekti. Miting tanıtım toplantısında MTSO’nun “istemediği” basın ve bazı STK’lara da ambargo konduğu iddiası da gündemi salladı.

asuttutmaetkinlikcaba

Mersin’in önde gelen isimleri, ortak basın toplantısı düzenleyerek terörü lanetleyip, ‘Barış ve Kardeşlik için Bayrağını Al da Gel Mitingi’ne davet çağrısı yaptı.

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen toplantıda, bir çok siyasi parti İl Başkanları, TOBB’a bağlı Oda ve Borsa Başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanları ile ekonomi aktörleri ortak bir dilde birlik vurgusu yaptı.

 

BİR KISIM MEDYA’DAN AŞUT’A ÖVGÜLER TEPKİ ÇEKTİ

 

Mersin’de faaliyet gösteren Oda ve STK’ların öncülüğünde tüm Mersinlilerin katılımının sağlanması hedeflenen Mitingin tanıtım ve davet toplantısında açıklamayı MTSO Başkanı Şerafettin Aşut yaptı. Bunu fırsat bilen Aşut’a yakın bir kısım medya bu önemli ve değerli organizasyonu MTSO gerçekleştiriyor algısı yaratma çalışmaları da katılım sağlayacak diğer STK’ları rahatsız etti. Bazı STK Başkanlarının “Bu etkinlik hepimizin ortak etkinliği. Hepimiz bir ve beraber olduğumuzu göstereceğiz. Kimsenin tek başına sahiplenmeye hakkı yok” diyerek serzenişte bulunduğu öne sürüldü. Bazı STK başkanları, Aşut’un bu mitingi sahiplenerek daha önce gerçekleştirdiği ve hezimetle sonuçlanan organizasyonlarını bu şekilde kamuoyuna ve örgütüne telafi etme çabası içinde olduğunu iddia ettiler.

 

AŞUT, KENDİNCE AKREDİTE Mİ UYGULADI?

 

Mersin’in ortak barış mitingi öncesinde ortaya atılan bir iddia da ortalığı karıştırdı. İddiaya göre Mersin’de faaliyet gösteren tüm STK’ların başını c çektiği organizasyonda bazı STK’lar Aşut’un isteği üzerine çağrılmadı. Tanıtım toplantısına yine MTSO Başkanı Şerafettin Aşut’un isteğiyle bazı basın yayın organlarına da haber verilmediği öne sürüldü.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle