Hoşgeldiniz  

MACİT’İN 35 MİLYON TL’LİK KAZIĞINA SEÇER İTİRAFI: “MEVZUATA AYKIRI İŞLEMLER NEDENİYLE MİLYONLAR HEBA EDİLDİ!”

admin | 11 Haziran 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Dönemin CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tarafından, sahil şeridindeki 45 dönüm arazi üzerine 6 yıl önce inşa ettirilen ve 35 milyon liraya mal olan Mersin Deniz Park, Kıyı Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle yıkılmıştı. Yeni CHP’li Başkan Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Deniz Park’ta incelemelerde bulunarak, yeniden bu alanı Mersin halkının hizmetine açacaklarını belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Macit Özcan yönetimi tarafından, sahil şeridindeki 45 dönüm arazi üzerine 5 yıl önce inşa ettirilen ve 35 milyon liraya mal olan Mersin Deniz Park, Kıyı Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle yıkılmıştı. Açılışı, 2013 yılında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından gerçekleştirilen parka yıkım kararı Danıştay tarafından verilmişti.

Dolgu alanı üzerine kurulu olan Deniz Park’ın proje aşamasında sivil toplum kuruluşları çalışmaya karşı çıkmış ve proje yargıya taşınmıştı. Danıştay, yerel mahkemenin kararını onaylamış ve yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Kararın ardından dönemin Büyükşehir Belediyesi yönetimi kentte gerçekleştirilen Akdeniz Oyunları’nda bu parkın kullanılacağını iletince, yürütmenin durdurulması kararı kaldırılmıştı. Daha sonra alanın Akdeniz Oyunları’nda kullanılmadığı anlaşılınca Danıştay, dolgu alanı üzerinde olan projeyi kökten iptal ederek, yıkımını istemişti. Deniz Park, 2015 yılında Danıştay kararıyla yıkılmıştı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen bir başka CHP’li Büyükşehir Belediye başkanı Vahap Seçer de şu anda atıl vaziyette olan Deniz Park’ta incelemelerde bulundu.

CHP’Lİ SEÇER: “BURANIN DRAMATİK GEÇMİŞİ VAR!”

Gerçekleştirdiği incelemenin ardından, konu hakkında kısa bir demeç veren Başkan Seçer, Deniz Park’ın geçmişinden bahsederek, “Buranın hakikaten çok dramatik bir geçmişi var. Hem güldüren, hem düşündüren, mizah niteliğinde bir yer burası. Buranın mazisini biliyorsunuz. Milyonlarca TL para harcandı. Buraya Deniz Park inşa edildi ama mevzuattaki bazı sıkıntılar, mevzuata aykırı bazı işlemler neticesinde de burası hiç yoktan yıkıldı, ortadan kalktı. Milyonlarca lira da heba edildi” dedi.

Bugün gelinen noktada Deniz Park’ı yeniden değerlendirerek, halkın daha işlevsel bir biçimde faydalanabileceği alanlara dönüştüreceklerini dile getiren Seçer, “Burada vatandaşlarımız son derece güzel vakit geçirme imkânı bulma şansına sahipken, görüyorsunuz, yıkık dökük bir vaziyette. Ot, çöp bürümüş. Burası geceleri, son derece sorunlu bir hal alıyor asayiş konusunda. Bunların ortadan kalkması lazım. Bunun girişimlerini başlattım. Arkadaşlarımızla sahada bazı incelemelerde bulunduk. Burayı süratle nasıl rekreasyon alanlarına çevirebileceğimiz ve buradan denize girme imkânı konusunun üzerinde durduk.  Mersinli hemşerilerimiz buraya gelsinler, hoş vakit geçirsinler, yeşilliğin, çiçeklerin, ağaçların olduğu bir ortamda otursunlar, sohbetlerini etsinler, çaylarını kahvelerini içsinler. Zaten projelerimizde vardı kent plajları. Bunu buradan hayata nasıl geçirebiliriz, bunların çalışmasını yaptık” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle