Hoşgeldiniz  

MAAŞ MUAMMASI İÇİN KRİTİK GÜN CUMARTESİ! 380 PERSONELİN MAAŞI DÜŞÜYOR!

admin | 10 Ağustos 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Belediye çalışanlarının maaşlarının düşeceği iddiaları hakkında konuşan CHP’li Vahap Seçer’in yüksek maaş alan personellerle ilgili yaptığı değerlendirme endişeyi ikiye katladı. 380 personelin maaşlarının düşeceğini açıklayan CHP’li Seçer, 4 bin 300 personelin ise maaşının artacağını savundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı 1. Birleşiminde son günlerde işçileri tedirgin eden maaş düşürme iddialarıyla ilgili konuştu.

Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nde mümkün olan en iyi koşullarda toplu iş sözleşmesinin düzenlendiğini, haftalık çalışma saatinin 45 saatten 40 saate düşürüldüğünü belirterek, ortalamaya bakıldığında sosyal haklarla beraber personele yüzde 30 oranında katkı sağlandığını söyledi.

CHP’li Vahap Seçer’in yüksek maaş alan personellerle ilgili yaptığı değerlendirme endişeyi ikiye katladı. 380 personelin maaşlarının düşeceğini açıklayan CHP’li Seçer, 4 bin 300 personelin ise maaşının artacağını savundu.

SEÇER’İN “İÇİME SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORUM” DEDİĞİ YÜKSEK MAAŞLI PERSONELLER KİM?

Seçer, şöyle devam etti:

“Şimdi inanın bizde 5 birim maaş alıp, muazzam fayda sağlayan elemanlar vardı. Çalışan arkadaşlarımız vardı. Ama 10 birim maaş alıp sıfır fayda sağlayanlar da var. Yani çok yüksek maaşı var, bize sağladığı bir fayda yok. İşte önceki dönemde bir statüden belediyeye girmiş. Ben olsam onu almam yani, uygun değil. Çalışacağım bir eleman değil. Vasıfı, mesleki deneyimi, feraseti benim çalışacağım bir eleman değil. Bu doğaldır, ben her önüme geleni alamam. Yani almak zorunda da değilim. Ben hizmet edecek yapıda, nitelikte bir personel rejimiyle yürümek zorundayım. Bunu da önemsiyorum.

Yeni düzenlemeye göre 4 bin 300 personelin maaşında artış, 380 personelin maaşında ise düşüş olduğunu belirten Başkan Seçer, “Biz bu personelimizi elimizde nasıl tutabiliriz ve bize fayda vermeyen ancak yüksek maaş alan personelle eğer yolumuza devam edeceksek nasıl içimize sinecek bir şekilde düzenleme yapmamız gerektiğini oturduk, konuştuk, tartıştık, bu karara vardık”

SENDİKA MAAŞINIZ DÜŞERSE DİLEKÇEYİ VERİN, DÜZELTELİM DEDİ

Yetkili sendika olan Belediye İş Temsilcisi Mithat Fahlioğulları da Sansasyonel Haber İmtiyaz Sahibi Derviş Sönmez’e konuştu. Fahlioğulları, maaşları Cumartesi günü yatacak işçilerden maaşı düşen olursa sendikaya dilekçe ile başvuru yapmaları gerektiğini, bu başvurunun ardından farkın geri ödeneceğini söyledi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle