Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ’IN “TSG” ÖNERİSİNE ERDOĞAN’DAN DESTEK

admin | 13 Şubat 2017 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Şehir Hastanesi açılışı için Mersin’e gelen ve burada da Burhanettin Kocamaz’la baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Kocamaz arasındaki Tevfik Sırrı Gür Stadı için de görüşüldüğü öğrenildi.

meydandestekkocamazerdoğan

Büyükşehir Meclis Toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’la TOKİ’ye devredilen Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun akıbetinin de görüşüldüğü ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakından ilgilendiğini kaydetti.

 

Kültür Bakanlığı Yüksek Kurulu’nun TSG’nin hemen yanı başındaki Abdülhamit Kışlası arazisinin imara açılmasının önünü açan kararı imzalamasının ardından stadın bulunduğu bölge için endişe yaratmıştı.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin Şehir Hastanesi’nin açılışı sırasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Mersin’e geldi. Sel felaketinin ardından dere yataklarının ıslahı ile ilgili talebimizi ilettik. Sayın Cumhurbaşkanımız dere yataklarındaki binaların kaldırılması gerektiğini ifade ederek, gerekirse o bölgelerde kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun kent meydanı yapılması ile alakalı talebimizi de kendisine ilettim. TOKİ’den bize yarısını siz kullanın yarısını biz kullanalım gibi bir teklif de geldi. Biz bir daha böyle bir yeri Mersin’de bulamayız. O bölgenin OYAK’a ait arsa ile birleştirilerek nefes alınacak bir kent meydanı oluşturulması düşüncesindeyiz. Daha önce orası sit alanı olarak belirlenmişti. Koruma Kurulu daha sonra buranın sit alanı olmadığına karar verdi. Stat yanındaki kapalı salon, açık futbol sahası ve sahildeki Vakıf Teras tesislerinin birleştirilerek nefes alınacak bir alan yaratılmasını istiyoruz. Bu düşüncemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından da desteklendi” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle