Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ’IN KUMPAS KURMAKLA İTHAM ETTİĞİ EMNİYET MÜDÜRÜ BAŞTUĞ MERKEZE ÇEKİLDİ

admin | 20 Eylül 2019 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

15 Temmuz hain FETÖ’nün kalkışmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirilen ve kumpas olduğu Mahkeme kararıyla kanıtlanan davada adı önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından “kumpas organizasyonunun içinde yer alanlarla” birlikte geçirilen dönemin Mersin Emniyet Müdürü ve Aydın Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ’un son kararnameyle merkeze çekildiği öğrenildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile boşta bulunan 4 Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atama yapılırken, 49 ilin Emniyet Müdürü değiştirildi.

Kararnamede dikkat çekici detay ise Mersin eski Emniyet Müdürü görevinde bulunan Aydın Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ’un merkeze çekilmesi oldu.

15 TEMMUZ’DA MERSİN EMNİYET MÜDÜRÜYDÜ

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen ve millet iradesiyle püskürtülen hain terör örgütü FETÖ’nün kalkışmasının ardından yurt genelinde başlatılan operasyonlar, Ağustos 2016’da Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne sıçratılmış, Büyükşehir bürokratları FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Yaklaşık 3 yıl süren davanın ardından Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Büyükşehir bürokratları hakkındaki tüm suçlamaları reddederek, beraat kararı vermişti.

3 Ağustos’ta gerçekleştirilen bu operasyonu yöneten isimlerin başında dönemin Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ geliyordu.

KOCAMAZ İFADESİNDE AÇIK AÇIK “BAŞTUĞ’UN” İSMİNİ VERMİŞTİ

Dava sürerken tanık olarak dinlenen önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 3. Oturumda operasyonun kumpas olduğunu belirtmişti. Kocamaz, ifadesinde Mersin Büyükşehir Belediyesine yapılan operasyonun belediyeye ve şahsına düşmanlık besleyen internet sitesi yöneticisi ve şu an da yargılaması süren ve kamuoyunda Gizli Tanık davası olarak bilinen davanın sanığı M.G. ve Gazeteci A.V.Ş isimli kişiler ile birlikte hareket ettikleri emniyette görevli eski istihbarat şube müdürü U.F.S. ve eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Y.G. ile Eski İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ’un birlikte hareket ederek hayali olaylar üzerine kurulan kumpas olduğunu açık açık dile getirmişti.

Kocamaz’ın itham ettiği Rahmi Baştuğ’un yine organizasyonun içinde yer aldığını iddia ettiği Emniyet Müdür Yardımcısı U.F.S’yi tüm bu suçlamalar sürerken Aydın’a yanına tayin istetmesi kamuoyunda şok yaratmıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle