Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ YİNE HAKLI ÇIKTI: “TOROSLAR’DA SANAYİ SİTESİNİ BEN ÖNERDİM, O DÖNEM KARŞI ÇIKANLAR DEDİĞİMİZE GELDİ!”

admin | 24 Şubat 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz gün toplanan MESOB Başkanlar Kurulu, Toroslar’da Sanayi Sitesi kurulması için harekete geçtiğini açıklamıştı. MESOB’un sanayi sitesi olmasını istediği bölgenin bizzat kendisi tarafından önerildiğini söyleyen önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Amacımız hali hazır Sanayi Sitesi de dahil şehir içerisindeki tüm küçük sanayi esnafını oraya taşımaktı. Hatta bu durumu taslak imar planına da işlettim. Ancak iktidar partisi Meclis üyeleriyle bazı CHP’li Meclis üyeleri buna karşı çıktılar” diye konuştu.

Mezitli Küçük Sanayi Sitesi’nin yapılacağı bölgeyle ilgili başlayan tartışmalara Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlar Kurulu da dahil olmuş ve Mezitli’yi de dahil ederek tüm sanayi siteleri için Toroslar’ı adres göstermişti.

Günlerdir tartışılan konuyla ilgili İYİ Parti GİK Üyesi ve Önceki Dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan flaş açıklamalar geldi. MESOB’un Toroslar önerisini ilk olarak kendisinin önerdiğini söyleyen Burhanettin Kocamaz, hatta taslak imar planına da bölgenin sanayi sitesi olarak işlendiğini kaydetti.

AK PARTİLİ VE CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ ŞEHİR HASTANESİ’NE YAKIN YERİ KONUT ALANI OLARAK İŞARETLETMİŞLER!

Daha sonra bu öneriye dönemin AK Partili ve CHP’li Meclis üyelerinin karşı çıktığını söyleyen önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Mersin’in 1/100.000’lik ve 1/5000’lik planları hazırlanırken Toroslardaki Şehir Hastanesinin doğusunda kalan 5000 dekarlık alanın Küçük Sanayi Sitesi Alanı olmasını Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer Bey’le görüşerek bizzat ben önerdim. Amacımız hali hazır Sanayi Sitesi de dahil şehir içerisindeki tüm küçük sanayi esnafını oraya taşımaktı. Hatta bu durumu taslak imar planına da işlettim. Ancak O dönemdeki iktidar partisi(Ak Parti) Meclis üyeleriyle bazı CHP’li Meclis üyeleri buna karşı çıktılar. Savundukları şey, Şehir Hastanesine yakın olan bu yerde gürültü olurmuş, bu nedenle de uygun değilmiş! Burası konut alanı olmalıymış!” dedi.

“BUNU ENGELLEYEN MECLİS ÜYELERİNİN BİR KISMI HALEN MECLİS ÜYESİ!”

Burhanettin Kocamaz, AK Partili Büyükşehir Belediye meclis üyelerinin Bakan Lütfi Elvan’la da görüştüğünü ifade etti.

Kocamaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

“O dönemde Bakan Sayın Lütfi Elvan Beyefendi’yi de ikna ederek bu bölgenin Küçük Sanayi Sitesi Alanı olarak işlenmesini engellediler. O dönemde Tarım Bakanlığı Mezitli’deki Küçük Sanayi Sitesi Alanını onaylarken, bizim önerdiğimiz bölgenin Sanayi Sitesi olması engellendi. Bu engellemede rol alan Meclis Üyelerinin bir kısmı halen de Meclis Üyesi. Bu gün bir kere daha gördük ki en sonunda bizim ilk teklif ettiğimiz noktaya geldiler! Çünkü her zaman söylediğimiz gibi aklın yolu birdir. Doğru tektir! Ve iki doğru ancak paralel olur! Her neyse zararın neresinden dönülürse o da kardır! Mezitli’deki Küçük Sanayi Sitesi içinde bence ayrılması gereken alan otoban bağlantısının üst kısmında Yenişehir İlçesine de hitap edebilecek Şehir Stadyumunun Batısında nispeten susuz ve tarıma elverişli olmayan bir alan seçilebilir.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle