Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ: “SEÇİLME HAKKIMIZIN ANTİDEMOKRATİK YOLLARLA ELİMİZDEN ALINMASINI İSTEMİYORUZ”

admin | 22 Şubat 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Kendisine kurulan ve ülke gündemine oturan kumpası değerlendiren Burhanettin Kocamaz’dan YSK’ya çağrı geldi.

Akla hayale gelmeyecek kumpasla İYİ Parti’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı engellenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Demokrat Parti’den aday olmuştu. Hükümete yakınlığıyla bilinen Star Gazetesi de bugün attığı manşetle “1Kocamaz’ın DP’den de aday olmayacağı” iddiasında bulunmuş ve Mardin’de YSK tarafından 2004’te alınan kararı emsal göstermişti.

Burhanettin Kocamaz’dan bugün sabah Kanal 33’te yayınlanan Duygu Canova’nın sunduğu Güne Bakış programından yanıt geldi.

“DP’YE İTİRAZ EDECEK OLANLAR, KUMPASIN ARKASINDAKİLERDİR!”

Demokrat Parti’den adaylığına gelebilecek itirazları da değerlendiren Burhanettin Kocamaz, “Açık ve net söylüyorum. Bu olayla Mersin halkının elinden iradesi aldınız. Daha da üstüne giderseniz, bizlerin seçilme hakkını da elimizden almış olacaksınız. Hatta net söylüyorum, bu itirazı edenler, bu kumpasın arkasında olanlardır. Bu kadar” diye konuştu.

Kocamaz açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz ki, 2002 yılında milletvekili adayı olamamıştı. Siirt’te bir köye yapılan itiraz alındı, kabul edildi ve tüm Siirt seçimleri iptal edildi. Yenilenen seçimlerin ardından Sayın Cumhurbaşkanımıza milletvekilliği ve Hükümet yolu açılmıştı. Yani demem odur ki, YSK isterse, Devlet isterse her kararı alabilir. Şunun altını çizeyim, bizim Demokrat Parti’den aday olmamız için hukuki bir engel yoktur.Biz hukuk dışı bir imtiyaz beklemiyoruz. Prosedürlerin harfiyen uygulanmasını istiyoruz. Seçilme hakkımızın antidemokratik yollarla elimizden alınmasını istemiyoruz! Eğer hakkımız olan bu durum aleyhe işlerse, Mersin seçimlerinin Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçeceği ortadadır!”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle