Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ-ÖZHASEKİ GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

admin | 15 Aralık 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı 2. Oturumunda Ankara’dan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşmesinin detaylarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, balık çiftlikleri konusunda Bakanlığın görüşünü “içimize biraz su serpti” kelimeleriyle yorumladı.

Bu hafta içinde Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile baş başa görüşen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, görüşme detaylarını Meclis Aralık ayı 2. Oturumunda meclis üyelerine aktardı. Görüşmenin ana konusunun balık çiftlikleri olduğunu kaydeden Başkan Kocamaz, meclis üyelerine, “Bu konuyla alakalı sizlere diyeceğim en net şudur: Birlikte hareket edersek, işi siyasete dökmezsek, konuyu istismar etmezsek inanıyorum ki, Mersin için olumlu karar çıkacaktır” dedi.

 

Bakan Özhaseki’nin odasına girdiklerinde konuyu ilk olarak Bakan’ın açtığını söyleyen Burhanettin Kocamaz, “Konuyu Özhaseki Bakan açtı. Bana döndü, ‘Burhan Abi, bu balık mevzusu ne’ dedi. Biz de gelişen süreci anlattık. Balık çiftlikleri kurmak istedikleri bölgenin turizm bölgesi olduğunu ifade ettik. Hatta bakan Bey bize, ‘Oh ne güzelmiş’ diyerek, tesis alanlarına o bölgelerde olumlu rapor çıkarmayacaklarını yineledi. Bakan’ın sözleri içimize biraz da olsa su serpti” diye konuştu.

 

Bazı tesis sahiplerinin gazetecilere, “Saray’dan biz bu konuda destek aldık. Bu Belediye Saray’a karşı çıkıyor” şeklinde manipülasyonlar yaptıklarını da Bakan Özhaseki’ye aktardıklarını kaydeden Kocamaz, “Bakan bize Saray kaynaklı bir yönlendirme olsa bakanlığın bilgisi dahilinde olacağını söyledi. Kendilerinin konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını, Cumhurbaşkanlığı’ndan bu konuyla ilgili bir talebin de dolayısıyla kendilerine gelmediğini ısrarla vurguladı” dedi.

 

“BEN SİZE BİR HAFTA BAKARDIM…”

 

Balık çiftlikleri sahipleriyle tekne turu atarak, Balık çiftliklerini kamuoyu önünde öven gazeteciler için de konuşan Başkan Kocamaz, “İlk olarak ulusal basından gazetecileri Bodrum’a götürdüler, yedirdiler, içirdiler. Bodrum’a giden her yazar, köşesinde balık çiftliklerine övgüler düzen yazılar yazdı. Sonra yetmedi Mersin’deki gazetecileri götürüp balık yedirdiler. Aynı övgülere devam. Aradım bir kaçını, ‘Yahu adamlar sizi bir gün götürdüler methiyeler düzdünüz, ben size bir hafta bakaydım da anlataydım durumu, ona göre karar verseydiniz’ dedim” diyerek balık çiftlikleri konusunda araştırma yapmadan yazı yazan gazetecileri eleştirdi.

 

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle