Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ: “DEVLET İÇİNDE BÜROKRATLAR KRALDAN ÇOK KRALCILIK YAPIYORLAR!”

admin | 11 Eylül 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne Adnan Menderes Bulvarı sahili tahsisinin göreve geldikleri günden bu yana verilmediğini ve konuyla alakalı 40 aydır mücadele ettiklerini söyledi. Kocamaz, en sonunda Maliye Bakanlığı’ndan tahsis için verilen fiyatı da söyledi. Yıllık tam 1 milyon TL.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Eylül Ayı Toplantısı’nın birinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

 

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 8, komisyon raporlarına ait 10, gündem dışı 2 madde olmak üzere toplamda 20 madde görüşüldü.

 

Yoklama ve saygı duruşunun ardından başlayan mecliste gündem dışı görüşülen maddeler arasında interaktif bir Kuvayı Milliye Müzesi’nin kurulması için gerekli mekânın bulunup tahsis edilmesi ile ilgili ve Mezitli’nin Doğançay mahallesine soğuk hava deposu yapılması ve yapılan deponun 49 yıllığına Mezitli Belediyesi’ne tahsisin yapılması ile ilgili karar Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek, gerekli komisyonlara havalesi yapıldı.

 

Maddeler görüşüldükten sonra gündeme ilişkin bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne Adnan Menderes Bulvarı sahili tahsisinin göreve geldikleri günden bu yana verilmediğini ve konuyla alakalı 40 aydır mücadele ettiklerini söyledi. Başkan Kocamaz, “Yaklaşık 40 aydır Adnan Menderes Bulvarı ile uğraşıyoruz. Önce tahsis yapılmadı, oradaki binaları yıkın dediler ve onları yıkmakla ilgili bir sürü mücadele verdik. İdare mahkemesinin yürütmeyi durdurmaları ile çok zaman kaybettik. En son tahsis yapılmasına ilişkin yazı Başbakanlık’tan 3 ay kadar önce Maliye Bakanlığı’na geçti. Tabi bunun adı tahsis, ama aslında kira. Bununla ilgili hesaplamalar ve son rakam geçen cuma günü geldi. Bu bedeli yatırdığınız takdirde buraya yatırım yapabilirsiniz dediler. Yıllık bedel 927 bin lira, yani bir trilyon” dedi.

 

“BU BELEDİYE BU İŞTEN VAZGEÇMEYECEK”

 

Adnan Menderes Bulvarı sahilinin tahsisi konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin vazgeçmesi için çaba harcandığını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Devlet kim, belediye kim? Her ikisi de halka hizmet edecek. Böyle bir rakam çıkar mı? Bunu niye yapılıyorlar? Belediye bu işten vazgeçsin diye. Ama oraya 5 milyon da yazsalar bu belediye bu işten vazgeçmeyecek. Çünkü halk burayı kullanıyor. Ben bu konuda gerçekten üzülüyorum. Hizmetleri kimse sırtına alıp götürmeyecek. Halkın hizmetine sunmak için biz oraya Mezitli ile beraber 50 milyon liraya yakın para harcıyoruz. Ama bunun üzerine gelip sadece Mezitli hariç Yenişehir bölgesine 927 bin lira kira yazıyorsunuz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyesi değil miyiz, uzaydan mı geldik diye sorarız. Devletin içerisinde bürokratlar akıllarınca kraldan fazla kralcılık yapabilmek için bu tür davranışlar sergiliyorlar” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle