Hoşgeldiniz  

KOBANİ SORUŞTURMASI BİRİLERİNİ SARSMAYA DEVAM EDİYOR: HDP, FAZIL TÜRK’ÜN DE ARALARINDA BULUNDUĞU GÖZALTILARI PROTESTO ETTİ!

admin | 13 Nisan 2022 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Kobani soruşturması kapsamında aralarında Akdeniz eski Belediye Başkanı Fazıl Türk’ün de bulunduğu 91 kişinin gözaltına alınmasını HDP Mersin İl Örgütü protesto etti. Protesto eylemine Emek ve Demokrasi Platformu içinde yer alan CHP de destek verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 13 ilde 91 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Kobani soruşturması kapsamında aralarında Akdeniz eski Belediye Başkanı Fazıl Türk’ün de aralarında bulunduğu 91 kişinin PKK terör örgütü üyelerine finansör oldukları gerekçesiyle yapılan gözaltılar, bugün HDP Mersin İl Örgütü tarafından Özgür Çocuk Parkında protesto edildi.

Yapılan basın açıklamasına SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, HDP İl ve İlçe örgütleri, Siyasi Parti ve STK temsilcilerinin katılımı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı gözaltılar protesto edildi.

Özgür Çocuk Parkındaki eyleme Emek ve Demokrasi Platformu bileşeni CHP de temsilci göndererek katıldı.

Yapılan basın açıklamasında “Baskılar bizi yıldıramaz” pankartı açıldı.  Basın metnini HDP Mersin İl Eşbaşkanı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Bedriye Kuş okudu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle