Hoşgeldiniz  

KIRK YILDA BİR “SERT” YAPACAKTI, KARŞISI SAĞLAM ÇIKTI… CHP’Lİ SEÇER’İN SALVOSUNA CUMHUR’DAN SERT YANIT!

admin | 26 Aralık 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Olağanüstü2. Oturumu sert tartışmalara sahne oldu. Denizkızı A.Ş’nin sermaye artırımı talebinin görüşüldüğü maddede CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhur ittifakı meclis üyelerine ağır sözlerle yüklendi. Cumhur üyelerinin CHP’li Seçer’e cevabı aynı sertlikte oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 yılının Olağanüstü 2. Oturumu için bir araya geldi. Belediye şirketlerinden olan Denizkızı A.Ş için 10 Milyon TL sermaye artırımı talebinde bulunan şirket yönetiminin bu teklifini değerlendiren ilgili komisyonlar, şirket hesaplarının incelenmesinin ardından teklifin görüşülmesi gerektiği istemiyle reddetti. Komisyonun bu kararı, CHP’li Vahap Seçer’i çileden çıkardı.

CHP’li Seçer bu kararı alan komisyon üyelerini kendisine “ayar vermek” olarak algıladığını açıklayınca salon bir anda gerildi.

SEÇER: “BİZE AYAR VERMEK İSTEYENLER İÇİN MİKROFON BURADA”

Konuyla ilgili konuşan CHP’li Seçer, “Açıkçası komisyonun konuyu önceden araştırıp meclise ya ret ya evet kararıyla gelmesini arzu ederdim. Bu işi bekletip, buradan bize istikamet çizmek, ayar vermek niyetinde olan varsa mikrofon burada, söyleyeceğini söylesin. Komisyonlar, bir takım gereksiz siyasi polemikler açıp bizleri zor durumda bırakma yeri değil. Biz oraya çözüm olsun diye gönderiyoruz” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir radyo programında Denizkızı A.Ş ile ilgili sermaye artırımı teklifini yoğun şekilde eleştiren MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara’ya da yüklenen Seçer, “Bizim zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. Şimdi kalkmış Sayın Topkara, kamuoyunda açık açık böyle söylüyor. Biz bir şey mi kaçırıyoruz, bir yerin içini mi boşaltıyoruz? Bu ithamı kabul etmem mümkün değil” demesi tansiyonu daha da yükseltti.

AK PARTİLİ ÖZTURAN: “MADEM BU KADAR SIKINTI VARDI NİYE 9 AY BEKLEDİNİZ?”

CHP’li Seçer’in komisyonu suçlayıcı ifadeler kullanmasının ardından söz alan Komisyon üyesi AK Partili Zafer Şahin Özturan, “Şu ana kadar Plan ve Bütçe Komisyonuna gelen konuların yüzde 95’ini uyumlu şekilde kabul ederek meclise taşımışız. Komisyon üyelerimizin kesinlikle size karşı tavrı olmadı. Bu, bizim en doğal hakkımız, attığımız imzalardan sorumluyuz. Sonuçta 9 aydır bu şirketin batak olduğunu biliyordunuz, niye 9 ay sonraya bıraktınız diye komisyonda sitemde bulundum. Madem bu kadar sıkıntılıydı neden son dakikaya bıraktınız? Gayemiz sizi sorgulamak değil” dedi.

TOPKARA: “SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM DESENE KARDEŞİM!”

AK Partili Özturan’ın ardından konuşan MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara da CHP’li Seçer’e net ve sert yanıt verdi. Topkara, “Denizkızı A.Ş ile ilgili geçtiğimiz dönem kararları alan yöneticileri, çalışanlar, belediye meclis üyelerini savcılığa vereceğim, suç duyurusunda bulunacağım desenize kardeşim, hodri meydan. Şimdi önümüze getirdiğiniz bu maddeyi, yarın bir gün birileri çıkıp, sizden sonraki yönetim çıkıp dese ki ‘Vahap Bey size kızdı diye hemen incelemeden kabul ettiniz, bu uygun değil’ dese ne olacak?” diye konuştu.

TOPKARA: “BİZİ SÖYLEMEDİĞİMİZ SÖZLERİ YÜKLEYEREK KAMUOYUNUN ÖNÜNE ATMAKTAN VAZGEÇİN!”

Komisyondan çıkan kararın Cumhur ittifakı ve CHP’li meclis üyelerinin oy birliğiyle alındığının altını çizen MHP’li Topkara, “İyi oldu, sizin despot tarafınızı da gördük. Siz zaten bizden onay almadan yapıyorsunuz, sonra biz itiraz edince bizi kamuoyunun önüne haksızca atıyorsunuz. İşte Sağlık taraması konusunda bunu gördük. Sizin basınınız, belediye basını Cumhur ittifakını sanki biz taramaya karşıymışız gibi sundu,, Fox TV’ye kadar uçuruldu. Ama yanlış. Yanlış olan bizim ne dediğimizi niye açıklamıyorsunuz? Biz Rotary ve Tabip Odası ile yapılmasına karşıyız, biz dedik ki ya biz belediye olarak yapalım, yapamıyorsak, Sağlık Bakanlığı ile yapalım önerisi getirmedik mi? Biz neye karşıymışız da öyle sundunuz bizi Türkiye kamuoyuna? Biz iyi niyetliyiz Sayın Seçer ama siz de bizim yapmadığımız, söylemediğimiz olaylar için bizi kamuoyunun önüne atmaktan vazgeçin” tepkisini dile getirdi.

SEÇER’DEN GERİ ADIM

Topkara’nın bu çıkışının üzerine CHP’li Seçer’den geri adım geldi. Seçer, “Burada 9 aylık çalışma süremiz geçti. 9 aylık çalışma süresi, Türkiye’ye örnek olabilecek bir meclis çalışmasıydı. Birbirimizi kıracak bir lafın içinde olmak istemiyorum. Bunun dışında hiçbir gerekçemiz, sizlere hakaret etme, sizleri incitme, rencide etme, kişiliğinize saldırı gibi bir kastımız olamaz” diyerek geri adım attı.

Tartışmaların durulmasının ardından oylamaya geçildi. Oylamada, komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle