Hoşgeldiniz  

KENDİSİNİ KÜRDİSTAN TEMSİLCİSİ OLARAK SUNAN BAYDEMİR’E MERSİNLİ ŞİMŞEK’TEN “TÜRKEŞ”Lİ CEVAP

admin | 14 Aralık 2017 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Meclis bütçe görüşmelerinde konuşurken Kürdistan gerilimi yaşandı. Kendisini sözde Kürdistan temsilcisi olarak Sunan Baydemir’e ilk ve sert tepki MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’ten geldi: “Ne Kürdistan’ı ulan!”

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve HDP Sözcüsü Osman Baydemir, dün Meclis bütçe görüşmelerinde konuşurken Kürdistan gerilimi yaşandı. Baydemir, ”Benim bir Kürt evladı olarak, Kürdistan’dan gelen bir temsilci olarak istediğim şey, bu çatının Türk ve Kürt ortak çatısı olmasıdır.” dedi. Baydemir’in Kürdistan ifadesini kullanması Meclis sıralarında tepkiye sebep oldu.

 

“KÜRDİSTAN AHA BURASI”

 

Bunun üzerine TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı, Baydemir’e, ”Kürdistan neresi?” diye sordu. Baydemir ise elini kalbine koyarak, ”Kürdistan aha burası.” dedi. Bahçekapılı ise Baydemir’e ”Siz Kürdistan vekili değilsiniz, siz Şanlıurfa’nın vekilisiniz.” sözleriyle yanıt verdi.

 

BAYDEMİR’E İLK CEVAP MERSİNLİ BAKİ ŞİMŞEK’TEN GELDİ

 

MHP Mersin Milletvekili Milletvekili Baki Şimşek, Baydemir’in Kürdistan çıkışı üzerine söz aldı. Genel Kurul’da konuşan Şimşek, “Dün PKK’lı hainlerce Şırnak’ta şehit edilen Gülnar İshaklar köyünden Hacı Mustafa Can’ı “Şehitler ölmez, vatan bölünmez.” diyerek defnettik. Yalnız, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden “Kürdistan” naralarının atılması, başta şehit aileleri olmak üzere, hepimizi derinden üzmüştür. Ben bu kürsüden “Kürdistan” naraları atılmasını düşünce özgürlüğüyle ve kürsü masumiyetiyle bağdaştırmıyorum. “Kürdistan” naraları atanlara ve bunlara özgürlük gözüyle bakanlara “Ne kürdistanı ulan!” diyorum Başbuğ Alparslan Türkeş’in diliyle. Burası Türkiye Cumhuriyeti devletidir ve burada binlerce Hacı Mustafa şahadet şerbetini içmeye hazırdır” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle