Hoşgeldiniz  

KAVGA BÜYÜYOR: CHP MERSİN’DEN ŞOK SUÇ DUYURUSU!

admin | 29 Ağustos 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de ve bazı ilçelerde CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer hakkında asılan imzasız afişler için CHP Mersin İl Başkanlığı suç duyurusunda bulundu.

CHP’li Vahap Seçer’in önceki dönem işçilerine karşı uyguladığı mobbing ve kıyımın yarattığı deprem artarak sürüyor. İşçileri haklarını teslim etmeden işten çıkartan Seçer’e başta MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz olmak üzere MHP Mersin’in önde gelen isimleri büyük tepki gösteriyordu.

SEÇER ÜLKÜ OCAKLARINI HEDEFE KOYDU, MHP’Lİ KILAVUZ SERT TEPKİ GÖSTERDİ!

Geçtiğimiz ay gerçekleşen meclis oturumunda Ülkü Ocaklarını hedefe koyan CHP’li Vahap Seçer hakkında TBMM’de ağır bir basın toplantısı düzenleyen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “İşbaşına geldikleri günden itibaren bölücü dilleri ve tutumlarıyla Mersin’deki birlik ve kardeşlik ortamını baltalayan, partizanlıklarıyla Mersinlilerin değil yandaşlarının belediye başkanlığını yapan malum zihniyet hadsizce ve hayasızca kutsallarımızı hedef almaktadır. Mersin’e hizmetleriyle değil, işten çıkarmalarıyla gündeme gelen, emek ve emekçi düşmanlıklarını her fırsatta gözler önüne seren, belediye kadrolarını PKK’lılara peşkeş çekenlerin Ülkü Ocaklarımızı ağızlarına alması ahlaksızlıktır, terbiyesizliğin daniskasıdır” ifadelerini kullanmıştı.

KILAVUZ’UN SOSYAL MEDYADA SÖYLEDİKLERİ AFİŞLERDE YER ALDI

Ardından işten çıkarılan bazı işçileri ziyaret eden MHP’li Kılavuz, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda bazı işçilere HDP’ye üye olmaları konusunda baskı yapıldığını öne sürmüş, “Yavrusu hasta bir kadına ‘HDP’ye üye ol, işini halledelim’ demediniz mi?” iddiasıyla işten çıkarılan bir çalışanın konuyla ilgili videosunu yayınlamıştı. Tepkilerin büyümesi üzerine MHP’li Kılavuz’un videonun o bölümünü kesmesi ve ancak üstünde yazdığı “HDP’ye üye ol, işini halledelim’ demediniz mi?” paylaşımını tutması kafaları iyice karıştırdı.

Gerilimin artması üzerine Mersin ve ilçelerinde muhtelif yerlere asılan afiş şok yarattı. Üzerinde imza bulunmayan afişlerde, Kılavuz’un iddiası yer alırken, “HDP’ye üye ol dedi. İşten çıkarttı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, seçimi kazanmalarında HDP’nin başarısının büyük olduğunu söyledi. HDP’lileri belediyeye doldurdu” yazması kent gündemine bomba gibi düştü.

CHP HAREKETE GEÇTİ: KİMLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU?

Afişlerin asılmasının ardından CHP Mersin İl Başkanlığı harekete geçerek afişleri asanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yazılanların gerçek dışı olduğunu savunan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Bu afişleri asarak ve astırarak Mersin’de siyaseti zehirlemek, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek isteyenlere geçit vermeyeceğiz. Yalan ve iftira dolu afişleri organize şekilde asan, afişlerin asılmasına fikir ve eylem birliği içerisinde katılan, bu plan doğrultusunda hareket eden herkes hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Mersin’deki barış ve kardeşlik iklimini siyasi hesapları önünde engel olarak görenler; Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, eşit ve adil yönetim anlayışıyla toplumun tüm kesimlerinde yarattığı memnuniyetten rahatsız olup bu gerçeği gölgelemek için iftiralara sarılanlar hukukun ve halkın iradesi karşısında hak ettikleri cezayı alacaklar” açıklamasıyla kamuoyuna suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle