Hoşgeldiniz  

KARANTİNADAKİ 11 BİN 269’UN 393’Ü MERSİN’DEKİ YURTLARDA… BAKANLIK DUYURDU!

admin | 23 Mart 2020 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt dışından gelen 11 bin 269 vatandaşın 23 ildeki 36 yurda yerleştirilerek, karantinaya alındığını belirtti. Bu kapsamda Bakanlık raporunda Mersin’de de 393 kayıtlı karantina vakası bulunduğu duyuruldu.

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında, yurt dışında bulanan Türk vatandaşlar uçaklarla Türkiye’ye getirilerek, 14 günlük karantina sürecini geçireceği adres Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarına yerleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da, KYK yurtlarında gözlem altına alınan vatandaşlarla ilgili bilgi verdi.

ALINACAK ÖNLEMLER SÜREKLİ OLARAK GÜNCELLENECEK

Koronavirüsle mücadelede devletin bütün kurumlarının, yayılımın durumuna göre elinden gelen tüm önlemleri, hızlı ve koordineli bir şekilde hayata geçirdiğini belirten Bakan Kasapoğlu, başta Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu olmak üzere ilgili kurumların tamamıyla gerçekleştirilen toplantılarda, alınacak önlemlerin sürekli güncellendiğini ve hızlı şekilde uygulamaya geçildiğini vurguladı.

“BU KRİTİK SÜRECİ ATLATACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Bakan Kasapoğlu, salgına karşı devletin tüm kurum ve kuruluşları arasında çok anlamlı bir eşgüdüm ve koordinasyon bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu kritik süreci toplum olarak en müspet şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Başta gençlerimize ve çalışma arkadaşlarıma bu süreçteki gayretleri, fedakarlıkları nedeniyle teşekkür ediyorum. Allah ülkemizi, milletimizi, insanlığı tüm felaketlerden korusun.” dedi.

“YURTLAR MİLLETİMİZ İÇİN HAKİKİ BİR YUVA”

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtların, bütün milletimiz için hakiki bir yuva olacak şekilde tasarlandığını belirten Bakan Kasapoğlu, ”Bu süreç tamamlandığında, misafirlerimizi sıhhat ve afiyetle uğurlayabilmeyi diliyorum. Allah hem milletimizi hem bütün insanlığı tez zamanda selamete çıkarsın.” diye konuştu.

23 İLDE 36 KYK YURDU TAHSİS EDİLDİ

Bakan Kasapoğlu, 23 ilde 36 KYK yurdunun, karantina yurduna dönüştürüldüğünü belirtti.

11 BİN 269 VATANDAŞ KARANTİNA ALTINDA: 393 TANESİ MERSİN’DE

Şu ana kadar yurt dışından gelen 11 bin 269 vatandaşımızın karantina altında olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, söz konusu yurtlarda toplam oda sayısının 13 bin 670, kapasite sayısının ise 49 bin 932 olduğunu bildirdi.

Bu kapsamda Mersin’de de Bakanlık verilerine göre 393 vatandaşın karantina altına alındığı bildirildi. Dün gece KKTC’de okuyan öğrencilerin Taşucu Limanı’ndan girişinin yapılarak Mersin’de karantina altına alındığını Mersin Valiliği tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle