Hoşgeldiniz  

MUT VE GÜLNAR’IN “ALAMANYASI” KARAMAN!

admin | 28 Şubat 2017 | Dünya, Ekonomi, Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye’nin yüzde 4 ile en düşük işsizlik oranının olduğu, yaklaşık 3 bin işçinin çevre il ve ilçelerden getirildiği Karaman’da, istihdam seferberliği kapsamında da 6 bin yeni istihdam oluşturulması amaçlanıyor.

karamanosbmutgülnarişçi

Karaman gıda sanayisi ile dikkati çekerken, ilin “bisküvi ve elmanın başkenti” olduğu kaydediliyor. Türkiye’deki bisküvi ve çikolata üretiminin 70’inin Karaman’da gerçekleştirildiği belirtilirken, elma, bulgur üretiminin de lokomotif illerinden biri olarak dikkat çekiyor. Bunun yanında imalat makineleri, tarım makineleri üretilen kentte 100’e yakın ülkeye ihracat yapılıyor.

 

Karaman’ın önemli bir istihdam merkezi olduğu verilerde yer alırken, Konya’nın Ereğli, Çumra ve Karapınar, Mersin’in Mut ve Gülnar ilçeleri ile Karaman’ın köylerinden servislerle işçi taşındığı bildirildi. Çevre il ve ilçelerden gelen bu işçilerin günübirlik gelip gitmesi dikkat çekiyor.

 

Yetkililer Karaman’ın buna rağmen eksik kapasite çalışılmasının temel nedenini de işçi bulunamaması olarak açıklıyor. Buradaki işletmelerde yaklaşık 18 bin işçi çalıştığı ifade edilirken, bunların 3 bininin çevre il, ilçe ve köylerden gelen işçilerin oluşturduğu kaydedildi.

 

Karaman’ın daha 6 bin işçiye ihtiyaç duyduğu biliniyor. Bütün bu veriler ışığında Karaman’da işsizlik problemi yok yargısına rahatlıkla ulaşılabiliyor.

 

Servisle getirilen işçilerin Karaman’a yerleşmesine ilişkin adımların da atıldığı yetkililer tarafından kaydediliyor. Çalışmak için 100 kilometre gelip giden işçinin tam verimle çalışamadığını ifade eden yetkililer, bu durumdan çalışanın da işverenin de memnun olmadığını dile getiriyorlar. Bu kapsamda Karaman’da TOKİ ile bu işçilerin yerleşip ev sahibi olabilmeleri için işçi konutları yapılmaya başlandığı da bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle