Hoşgeldiniz  

KAMU BAŞDENETÇİSİ MALKOÇ MERSİN’DE KONUŞTU: “YUNANLILAR BUGÜN CİNAYET İŞLİYOR!”

admin | 06 Mart 2020 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

“Ombudsman Mersinliler ile Buluşuyor” temalı toplantıya katılmak ve bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Mersin’e gelen Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Valilik makamında Yunanistan’ın sınır kapılarında göçmenlere uyguladığı şiddeti değerlendirdi.

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, “Ombudsman Mersinliler ile Buluşuyor” temalı toplantıya katılmak ve bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Mersin’e geldi. Mersin’de ilk olarak Vali Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti.

Mersin’i ziyareti anısına ilk olarak Valilik Şeref Defterini imzalayan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, daha sonra Vali Ali İhsan Su ve beraberindeki heyet ile birlikte makama geçti.

Ziyarette yaptığı konuşmasında Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve beraberindeki heyete nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Vali Ali İhsan Su, kendilerini Mersin’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

MALKOÇ: “KURUMUMUZ İNSAN HAKLARINI ÜSTLENMİŞ BİR KURUMDUR”

Başdenetçi Şeref Malkoç ise Kamu Denetçiliği Kurumu hakkında bilgi vererek, kurumun ülkemizin en yeni kurumlarından birisi olduğunu ve insanların kamu hizmeti alma esnasında idare ile yaşanan sorunları çözmek için bir nevi ara bulucu bir rol üstlendiğini ifade etti.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun vatandaşların şikayetleri üzerine idareyi denetleyen ve diğer bir yönüyle de insan haklarını üstlenmiş bir kurum olduğunu da sözlerine ekleyen Başdenetçi Malkoç, Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları konuşup tartıştıklarını, bugün de Mersin’de benzer bir faaliyeti gerçekleştireceklerini söyledi.

“MERSİN’İN DAHA İYİ NOKTALARA GELEBİLMESİ İÇİN KENT DİNAMİKLERİNE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR!”

Sözlerinin devamında Mersin’in Türkiye’nin müstesna illerinden biri olduğunu kaydeden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Mersin’in Türkiye’de daha iyi noktalarda yer alması gerektiğini belirterek, bu konuda kentin tüm dinamiklerine büyük görev düştüğünün altını çizdi.

“YUNANİSTAN CİNAYET İŞLİYOR!”

Basın mensuplarının Yunanistan’ın, Avrupa’ya gitmeye çalışan sığınmacılara yönelik tutumuna ilişkin sorusunu da cevaplayan Başdenetçi Malkoç; “Yunanlılar bugün cinayet işliyor, hepsinin hesabını verecekler. Avrupa Birliği bugün Yunanistan’ın suçlarına göz yumuyor ama buna böyle devam ederlerse Yunanistan’ın suç ortağı olacaklar. Çocukları yaralıyorlar, çocukların biberonlarını alıyorlar. Üzerlerindeki giysileri, cep telefonlarını, paralarını gasp edip iç çamaşırlarıyla onları Türkiye’ye gönderiyorlar. Şunu memnuniyetle ifade ediyorum bunların hepsi tutanak altına alınıyor. Bunlar, uluslararası hukuka göre suçtur.” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin insanlık adına, insanlığın haysiyeti ve onuru adına 10 yıldır milletiyle, devletiyle, mağdur, mazlum insanlara gereken ilgiyi, şefkati ve yardımı yaptığını dile getiren Başdenetçi Malkoç, Türkiye’nin üzerindeki yükü tek başına kaldırmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle