Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİ MERSİN’DE HAFTA SONU 21 MAHALLE ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

admin | 05 Ekim 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Burhanettin Kocamaz, beraberinde İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Tarsus İlçe Başkanı Danyal Mercan ile birlikte Tarsus’un mahallelerini ziyaret ettiler.

Vatandaşlardan büyük ilgi gören İYİ Parti heyeti, iki günde toplam 21 mahallede sorunları dinleyerek notlar aldılar.

Kocamaz ve beraberindekiler, Cumartesi günü Tekeliören, Kanberhöyüğü, Esenler, Yenice, Baltalı, Kargılı, Çiçekli, Karaçerçili, Çağbaşı ve Alifakı mahallelerini ziyaret etti. Heyet, Pazar günü ise Çiftlik, Kaburgediği, Sandal, Kurtçukuru, Boğazpınar, Olukkoyağı, İnköy, Ardıçlı, Çukurbağ, Karakütük ve Damlama Mahallelerinde vatandaş ve esnafla bir araya geldi.

Gittikleri mahallelerde vatandaşı dinleyen ve sorunlarına çözüm getirmeyi amaçlayan İYİ Partili heyet, gerekli notları da alarak kendilerine iletilen her konunun takipçisi olacaklarını belirttiler.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Burhanettin Kocamaz, yapılan bu ziyaretleri gerçekleştirme amaçlarının ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili olduğunu söyledi.

Ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan kaygı duyduklarının altını çizen Kocamaz, vatandaşlarla düşüncelerini paylaşmak istediklerini, onların da fikir ve düşüncelerini not edip gelecekteki İYİ Parti iktidarına şimdiden hazırlandıklarını ifade etti.

“SON 19-20 YILLIK DÖNEMDE KAZANIMLARIN HEPSİ TEK TEK ELDEN ÇIKARILDI”

Kocamaz konuşmasında, ülkenin iyi yönetilmediğini gördüklerini ve bu sistemin değiştirilmesi için siyasetin de ötesi bir gayretle mücadele ettiklerini vurguladı. Kocamaz, “Türkiye Cumhuriyeti yirmi yıldır mevcut siyasi iktidar tarafından yönetiliyor. Bu iktidar, Atatürk dönemi de dahil Cumhuriyet döneminin en uzun süreli iktidarı. Bunun son üç yılında maalesef ucube bir yönetim sistemi var. Tek adam sistemi gerek dış politika açısından, gerek ülke güvenlik ve ekonomik açıdan ülkeyi her geçen gün biraz daha kötüye götürüyor. Aziz Atatürk bir kurtuluş mücadelesi sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Osmanlının külleri arasından çıkardı ve yeni bir devlet kurdu. Ömrü bu ülkeyi yönetmeye 15 yıl yetti. Atatürk, yılarca süren savaşın getirdiği büyük zorluk ve yüklere, yetişmiş insan gücü kalmaması gibi çok büyük sıkıntılara rağmen, 15 yıllık süreçte devlete büyük kazanımlar sağladı. Birçok fabrikalar yapıldı ve istihdam alanları açıldı. Ama bu son 20 yıllık dönemde, cumhuriyetin kazanımlarının hepsi tek tek elden çıkarıldı. Maalesef bugün gıda da dahil pek çok ürünü ithal ediyoruz. Çiftçi, bugün vergilerin sıfırlanmasından dolayı ithal ürünlerle rekabet etmeye çalışıyor. Bu durumda her geçen gün, özellikle kırsalda tarımla uğraşan nüfusta azalmaya yol açıyor” dedi.

“BU GİDİŞE BİR SON VERMEK MECBURİYETİNDEYİZ”

Kocamaz, bu hükümet ilk geldiğinde AB ile ilgili bazı çalışmalar yapıldığını belirterek, “Her görüşmede yeni taahhütler veriyorlardı. İşte bu bütün şehir yasası da, verilen taahhütlerden bir tanesi. AB’ye verilen taahhütlerden biri de tarımla geçinen yüzde 37 oranındaki nüfusu yüze 17’ye düşürmekti. Bugün geldiğimiz noktada, tarımdan geçinen nüfusun oranı yüzde 8’lere indi. Yüzde 8‘lik bu nüfus, tarımdan elde ettiği gelirle bugün geçinemiyor. Girdi maliyetleri her geçen gün artıyor. Üretilen ürün ihracat yapamadığımız için maalesef dalında çürüyor. Para etmiyor, zarar üstüne zarar yaşanıyor. Gübre fiyatları almış başını gidiyor. Çünkü dışa bağımlıyız. Dünyada bazı stratejik ürünlerden dolayı sıkıntılar yaşanıyor. Bunlar da bizim üreticimizin girdi maliyetlerini artırıyor. Yem, akaryakıt almış başını gitmiş. Bu gidişe bir son vermek mecburiyetindeyiz” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Şu anda bir seçim olmadığını, vatandaşların dertlerini yerinde dinlemek ve çözüm aramak için gece gündüz demeden canla başla çalıştıklarını belirten Kocamaz, “İnşallah bizim verdiğimiz bu mücadeleye sizler de destek olursunuz. Yapılan anketler İYİ Parti’nin yükselen değer olduğunu gösteriyor. İktidarın en önemli adayının İYİ Parti olduğunu gösteriyor. Sizlerin İYİ Parti’ye büyük bir teveccühünüzün olduğunu gösteriyor. Sizlerin daha çok desteğini bekliyoruz. İnşallah hep birlikte Türkiye’yi İYİ yapma gayreti içerisindeyiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Türkiye’de siyasetin yıllarca farklı bir yere doğru evrildiğini söyleyen İl Başkanı Mehmet Dutar, 20 yıldır Türkiye’yi yöneten iktidarın, milleti kutuplaştırdığını ifade etti. Dutar, iktidarın sürekli konuştuğunu, ancak herhangi bir çözüm üretmediğini de sözlerine ekledi.

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Danyal Mercan, İYİ Parti olarak güçlendirilmiş parlamenter sistemin tekrar hayata geçirilmesini arzu ettiklerini her fırsatta söylediklerini ifade etti. Mercan, bugün gelinen noktada birçok kişinin de İYİ Parti’nin çizgisine gelmiş olduğu belirtti ve “Bu da bizim doğru yolda olduğumuzu göstermektedir” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle