Hoşgeldiniz  

İŞTE SEÇER’İ ÇILDIRTAN MESKİ RAPORU-2: “DOĞRUDAN TEMİN TUTARI, KAMUYA AÇIK İHALE TUTARINDAN FAZLA!”

admin | 30 Mayıs 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in MESKİ Mayıs ayı genel kurulunda büyük tepki gösterdiği Denetim Raporunda yazanlara Sansasyonel Haber ulaştı. Siyasi tetikçilikle suçlanan Denetçi Avukat Mustafa Göktaş’ın MESKİ’nin 2020 yılında gerçekleştirdiği doğrudan alım bedelinin çok yüksek olduğunun ve bunun da kamunun yararına olmadığının raporda dile getirmesi CHP’li Seçer’i küplere bindirdi.

MESKİ Genel Müdürlüğü Denetçiler Raporunun görüşülmesi maddesinde Denetçi Avukat Mustafa Göktaş’a ağır sözlerle yüklenen CHP’li Vahap Seçer, hazırlanan denetim raporunun yok hükmünde olduğunu savunmuştu. CHP’li Seçer, “Bu raporu hazırlayanlar adeta siyasi tetikçilik yapmış. Yok hükmündedir benim için. Kasıtlıdır. Yasaları aşan bir yorumdur” diye konuşmuş, diğer CHP’li meclis üyeleri de raporun kabul edilemez olduğunu dile getirmişti.

CHP’li Vahap Seçer bununla da yetinmedi ve Denetim Raporunu hazırlayan Avukat Mustafa Göktaş’a dava açtı. CHP’lilerin tepki gösterdiği MESKİ Denetçi Raporuna Sansasyonel Haber ulaştı.

1 Ocak 2020-31 Aralık 2020 dönemini kapsayan Denetçi Raporunu hazırlayan Avukat Mustafa Göktaş ve Ali Gölcük’ün 6 sayfalık çalışmasının sonuç bölümünü eleştiren CHP’li Seçer’in sonuç bölümünde yazan verilere itiraz ettiği öğrenildi.

SONUÇ BÖLÜMÜNDE NE VAR?

2020 yılında yapılan ihale bedeliyle doğrudan alım bedelinin kıyaslandığı Denetçi Raporunda doğrudan alım bedelinin yüksekliğine dikkat çekildi.

Raporda, “2020 yılında yapılan ihale bedeli ile doğrudan alım bedeli birlikte değerlendirildiğinde doğrudan alım bedelinin çok yüksek olduğu, bu alımların birleştirilerek ihale neticesinde alım yapılmış olsa idi daha fazla rekabet ortamının sağlanmış olacağı, bunun da kurum menfaatine olacağı, kamunun yararına olacağı kanaatineyiz  ” ifadeleriyle kamu yararının gözetilmediğine dikkat çekildi.

CHP’Lİ BAŞARIR, DOĞRUDAN TEMİNİ KULLANAN BELEDİYELERİ YERDEN YERE VURMUŞTU

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Kamu İhale Kanunu’nun afet, olağanüstü hal gibi hallerde düzenlene pazarlık usulü ihaleleri ‘rant aktarma aracı’ olarak değerlendirmiş, kanunda değişiklik istemişti. Başarır, “Çok istisna durumlarda kullanılması gerekirken rekabet ortamını yerle bir edip rant aktarma aracı olarak kullanılmıştır” demişti.

Başarır’ın bu açıklamasından sonra gözler CHP’li Belediyelere çevrilmiş, özellikle Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin doğrudan temin yöntemine sık sık başvurduğu CHP yandaşı Sözcü Gazetesi’nde bile yer almıştı.

MESKİ Denetçi Raporunda da CHP’li yönetimin doğrudan temini sıklıkla kullandığı gözler önüne serildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle