Hoşgeldiniz  

İŞ ADAMI SENAN İDİN MERSİNLİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

admin | 15 Mart 2018 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında düzenlenen Mersin Kariyer Buluşması programında iş adamı Senan İdin öğrencilerle buluştu.

Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen Mersin Kariyer Buluşması’na Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Emre Duru, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Behzat Eğilmez, Yenişehir İlçe Millî Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, idareciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

1 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurulu’nda adı başkan adayları arasında geçen S Oil Yönetim Kurulu Başkanı Senan İdin’in konuk olduğu program, oldukça samimi bir havada geçti.

 

Öğrencilerin sorularını alarak konuşmasına başlayan İdin, soru üzerine; zorluklara ve yetersizliklere rağmen azminden ve kararlılığından hiçbir zaman feragat etmediğini aksine zorlukların ona başarıyı getirdiğini belirtti. Öğrencilerin kendilerini mutlu hissedeceği işleri yapmalarını tavsiye eden İdin, bu anlamda yüksek gelirin önemli olmadığını, “Ne iş yaparsanız yapın yaptığınız işi en iyi şekilde yapın” diyerek başarısının sırrını öğrencilerle paylaştı. İdin, geçmişe takılıp kalmamak gerektiğini ve sürekli pişmanlığın bugünü ve yarını olumsuzluğa sevk edeceğini bundan dolayı hatalara pozitif bakarak gelecekte iyisini yapmaya çaba göstermenin önemini vurguladı. Bu çerçevede aşırı hırsın zarar getireceğini de ifade etti.

 

Vicdanın önemine dikkat çeken İdin, öğrencilere vicdanlı bireyler olmalarını, hak ve hukuku gözetmelerini tavsiye etti. Bu çerçevede farklılıkların zenginlik kaynağı olduğunu ve ayrımcılığın yıkıcılık getireceğini vurguladı.

 

Soru üzerine, Mersin’in stratejik önemini ve yüksek potansiyelini vurgulayan İdin, Mersin´in belirli bir alanda uzmanlaşamadığını, bundan dolayı potansiyelini gerçekleştiremediğinin altını çizdi. Buna rağmen, Mersin´in daha fazla gelişeceğine olan inancını yineledi.

 

Öğrencilerin kariyer hedeflerini kendisi ile paylaşmalarını isteyen İdin, öğrencilere mutlaka hayallerinin olması gerektiğini ve bu anlamda bir idollerinin olması gerektiğini belirtti. Bunun, onlara idollerinin tecrübelerinden faydalanma imkanı sağlayacağını ve daha az hata yaparak daha kısa zamanda mutluluğu yakalayabileceklerini ifade etti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle