Hoşgeldiniz  

İNCE KAZANSA TAVIR NE OLURDU ACEP: “BAŞARISIZLIĞIN SORUMLUSU KILIÇDAROĞLU DEĞİL”

admin | 06 Temmuz 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

24 Haziran seçimlerinin ardından Kurultay tartışması yaşayan CHP’de Mersin İl Örgütü kararını açıkladı: “Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı bundan beş ay önce bir karar vermiş ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkan olarak belirlemiştir. Bu iradenin bugün artık tartışılır hale geldiğini ileri sürebilmek için çok ciddi, geçerli nedenler bulunmalıdır. Kurultaya gerek yoktur.”

CHJP’de seçimlerin ardından alevlenen kurultay tartışmalarında bazı delegeler olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlamıştı. Bu konuda Mersin il örgütünün de ne tavır alacağı merakla bekleniyordu.

 

Bugün Mersin İl Başkanı Adil Aktay yazılı bir açıklama yaparak, Kurultay tavırlarını açıkladı. CHP İl başkanı Aktay, “Kurultay iradesini sürekli tartışılır halde tutmak, onu değersizleştirmek, demokrasiyle bağdaşmadığı gibi, parti adabına da uygun değildir. Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı bundan beş ay önce bir karar vermiş ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkan olarak belirlemiştir. Bu iradenin bugün artık tartışılır hale geldiğini ileri sürebilmek için çok ciddi, geçerli nedenler bulunmalıdır. Seçim sonuçlarına dair sübjektif değerlendirmeler, Genel Başkanlık beklentileri hiç kimseye, Kurultayımızın beş ay önce ortaya koyduğu iradeyi sorgulama hakkı vermez” diyerek Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yanında tavrını ortaya koydu.

 

“İNCE, KILIÇDAROĞLU SAYESİNDE BU OYU ALDI”

 

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin aldığı oy oranında Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük katkısı olduğunu savunan Aktay, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı dikkate değer bir oy oranına ulaşmışsa, bunda elbette Sayın Kılıçdaroğlu’nun aldığı kararların, geliştirdiği tavırların da son derece önemli bir etkisi vardır. Elde edilen başarıları, demokrasi adına ulaşılan kazanımları Sayın Kılıçdaroğlu ile ilişkisiz gibi göstermek sağduyulu, objektif bir yaklaşım değildir. Aynı şekilde, başarısız kabul edilen sonuçların tek müsebbibi olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nu göstermek de sağduyudan ve objektiflikten uzak bir yaklaşımdır. Bu gibi yaklaşımlarla partimizi olağanüstü bir sürece yöneltmek sorumlu bir tavır olamaz” dedi.

 

“MUHARREM İNCE, TUTARLI TAVRINI SÜRDÜRMELİDİR”

 

Aktay, Muharrem İnce’ye de göndermede bulundu. CHP İl Başkanı Adil Aktay, “Bu örgütü bugün “KILIÇDAROĞLU mu, İnce mi” gibi kısır bir tartışmanın içinde taraf olmaya yöneltmenin partimize de ülkemize de hiçbir yararı yoktur. Nitekim, Sayın Muharrem İnce de bu gerçeği görmüş ve “Benim ağzımdan Kurultay kelimesini duymayacaksınız” diyerek son derece sağduyulu bir yaklaşım sergilemişti. Bu yaklaşımı tutarlı biçimde sürdürmesi hiç kuşkusuz ona olan sevgi ve saygıyı da büyütecektir” şeklinde açıklama yaptı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle