Hoşgeldiniz  

İLK AKKUYU’DA ECEVİT’İ ARDINDAN SEKA’DA BAYKAL’I PAS GEÇMEDEN ELEŞTİRELİM… CHP’Lİ GÖKÇEL’DEN AK PARTİ’YE POLİPROPİLEN TEPKİSİ

admin | 30 Aralık 2019 | Ekonomi, Gündem, Sağlık, Siyaset, Son Dakika, Teknoloji, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Konteyner Aktarma Limanının Mersin’den kaçırılmasında, limanın kara bağlantısına polipropilen fabrikasının payı olup olmadığını sordu. Cumhurbaşkanı Kararı ile polipropilen tesisinin henüz ÇED raporu bile ortada yokken en az 500 milyon lira destekleneceğinin ilan edilmesini eleştiren Gökçel, “Niyetiniz, yandaşınızı kollamak için Mersin’i havasından da suyundan da etmek mi?” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla Mersin’e kurulması planlanan polipropilen tesisinin kurulması için yapılan girişimleri eleştirdi.

Mersinin liman ve limon kenti olduğunu ifade eden Gökçel, 10.Kalkınma Planında Mersin’e yapılacağı yazılan ancak 11. Kalkınma Planından çıkarılan Ana Konteyner Aktarma Limanının Mersin’den kaçırılma gerekçesini sordu. Şehir planlarına işlenmiş olan Konteyner Aktarma Limanının Anadolu’nun, Ortadoğu’nun, Türki cumhuriyetlerin ve İpek Demiryolunun, Akdeniz’e açılan kapısı olacağını söyleyen Gökçel, limanın TINA raporuna göre 4 milyon TEU kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük limanı olacağını belirtti.

Mersin’in havasını, suyunu kirleteceği iddiasıyla her kesim tarafından büyük tepki çeken ve yılda 500 bin ton kapasiteli plastik fabrikasının 385 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla teşvik edileceğini belirten CHP’li Gökçel, Cumhurbaşkanının sırf Mersin’i zehirlesin diye yandaşa kol kanat gerdiğini savundu.

Cumhurbaşkanının bu ilgisinin neden kaynaklandığını soran Gökçel, “Sanayi Bölgeleri dururken, Mersin’in kalbine zehir fabrikası ısrarı neden? Konteyner Limanını, 11. Kalkınma Planında Mersin’den kaçırdınız. Sebebi, bu zehir fabrikası mı? Niyetiniz, yandaşınızı kollamak için Mersin’i havasından da suyundan da etmek mi?” şeklinde konuştu.

POLİPROPİLEN DESTEKLERİ NELER İÇERİYOR?

– 1.200.000 lira nitelikli personel desteği

– 40.000.000 liraya kadar enerji desteği

– 350.000.000 liraya kadar faiz ve kar payı desteği

– KDV istisnası

– Gümrük vergisi muafiyeti

– KDV iadesi

– Kurumlar vergisi indirimi

– Sigorta primi işveren hissesinin tamamı

– Gelir vergisi stopajı desteği

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle