Hoşgeldiniz  

İLÇELERDE HER GEÇEN GÜN DİBE VURAN MUHALEFET EN SONUNDA İTİRAF ETTİ: “KIRSALA HİZMET YETER!”

admin | 12 Nisan 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 5 ve komisyon raporlarına ait 17 olmak üzere toplam 22 madde görüşüldü.

 

Meclis toplantısı, açılış yoklaması ve saygı duruşunun ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi ile başladı.

 

Meclis üyelerinin faaliyet raporunu değerlendirmesinin ardından sözü alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Konuşmasının başında her türlü değerlendirme ve eleştiriye açık olduklarını ifade ederek, “İktidar hizmet yapacak, muhalefette iktidarın yaptıklarından ziyade yapamadıklarına odaklanacak ki, hem daha çok hizmet yapılsın, hem de kendi açısından siyaset yapsın. En azından bizi eleştirirken hem bize konuşma fırsatı veriyorlar, hem de eksiğimiz varsa bizi uyarmış oluyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum ” dedi.

 

“KİM NE DERSE DESİN BİZ HİZMETLERİMİZDE ADİL OLACAĞIZ, ADALETLİ OLACAĞIZ”

 

1/5000’lik planlara yapılan itirazlardan, nükleer santrale; Narenciye Festivali’nden, kırsala yapılan hizmetlere; raylı sistem projelerinden, ulaşım planlamalarına ve belediye borçlanmalarına kadar birçok konuyu değerlendiren Başkan Kocamaz “Kim ne derse desin biz hizmetlerimizde adil olacağız, adaletli olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Kırsala yapılan hizmetlerin eleştirilmesine cevap olarak hizmetlerin öncelik sırasının belirlenmesinde, tespit edilen eksiklikler ve anketleri baz alarak yola çıktıklarını söyleyen Başkan Kocamaz, “Ben acemi bir Belediye Başkanı değilim. Yirmi yıl kesintisiz olarak ve her defasında da halkın daha fazla desteğini alarak Tarsus’ta görev yaptım. Büyükşehir’e aday olduğumda, yirmi ay boyunca Mersin kazan ben kepçe eksikleri belirledim. Ayrıca yaptığımız anketlerle de önceliklerimizi belirledik. Bizim insanımız o perişan yollara layık değil. Bu insanların çocukları Güneydoğu’da, Afrin’de şehit oluyor, savaşıyor ama biz gerekli değeri vermiyoruz. Kim ne derse desin, biz adil olacağız, adaletli olacağız. Biz hizmeti kırsaldan merkeze getireceğiz. Biz o insanlara hizmet götüreceğiz. Kim rahatsız olursa olsun” şeklinde konuştu.

 

“KENTİN İMAR SORUNUNU ÇÖZMEK BİZİM BOYNUMUZUN BORCU”

 

1/5000’lik Nazım İmar Planlarına yapılan itirazlara değinen Başkan Kocamaz, “Sadece itiraz etmek için itiraz ediliyor. Biz eğer gece kondular böyle kalsın dersek,  kentsel dönüşümü plandan çıkarırsak, dere yataklarına dokunmayalım dersek,  geriye niteliksiz bir plan kalır ve bu plan kentin sorunlarını çözmez. Bir kentin imarını düzelteceksek,  şurada şunun evi var, bunun malikânesi var mantığına izin veremeyiz. Hele ki dere yatakları yıllardır yapılan yanlış işler sebebiyle ne hale gelmiş, felaketleri görüyorsunuz. Ama bunu çözmek bizim boynumuzun borcu” diye ifade etti.

 

Konuşmasının devamında Hafif Raylı Sistem süreci ile ilgili eleştirilere değinen Başkan Kocamaz, “Bunu eleştirecek kişinin ortaya çözüm koyması lazım. Bizler tekrar altyapıyla uğraşmayalım diyerek en başta Havaray istedik. Havaray kente ayrıca bir cazibe getirecekti. Fakat Başbakanımız ısrarla çok kullanılan bir sistem olmadığını söyledi. Dolayısıyla bu geçen Ekim ayında Bakanlık Hafif Raylı Sistemi onayladı. Biz de aralık ayında ihaleye çıktık ve 2018 programına alınması için uğraştık. Ancak ısrarlarımıza rağmen konulmadı. İhalemiz şubat ayında kesinleşti ve geçtiğimiz günlerde de protokol imzalanarak proje çalışmaları başladı” dedi.

 

“PROJE SADECE BİNA YAPMAK DEĞİLDİR”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1923 proje ve hizmetin kapsamlı olmadığı yönündeki eleştirilere cevap veren Başkan Kocamaz, “Listede yer alan 1923 proje ve hizmetin içi doludur. Proje sadece bina yapmak değildir. İnsana yapılan her hizmet önemlidir. Sosyal hizmetlerden, ulaşıma; sağlık hizmetlerinden, kültürel etkinliklere; tarımsal hizmetlerden, Ramazan etkinliklerine kadar her şey hizmet kapsamındadır. Keşke eleştireceğinize bu zamana kadar bu hizmetleri sizler yapsaydınız”  diye belirtti.

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış olan borçlanmalara yapılan eleştirilere de cevap veren Başkan Kocamaz, “Biz göreve geldiğimizde devraldığımız borç 175 milyon TL idi.   Tabi bunlar kayıtlara giren borçlar. Biz 2015 yılında özel bankalardan 60 milyon borç almışız. Sadece Erdemli Belediyesi’nden 60 milyona yakın borç geldi. Biz bu belediyelerin ve Büyükşehir Belediyesi’ne geçen hizmet birimlerinin borçlarının bize geleceğini biliyorduk. Ama ilçe belediyelerinin ödemediği borçlar,  hatta unutulmuş borçlar bile bizim omzumuza bindi. Biz 2016’da 50 milyon özel bankalardan, 230 milyon da İller Bankası’ndan borç almışız. 2017 yılında son aldığımız da dâhil 400 milyon borç almışız. Genel aldığımız borç 740 milyon, ama devraldığımız borçla yaklaşık 900 milyon. 2017 yılı sonu itibariyle borç 688 milyon TL. Bunların hepsi kayıtlarda mevcuttur. Eleştirirken lütfen mantıklı eleştiriler yapalım. Bizim hizmet alanımız 22 katına çıkmış, dağ taş asfaltlanmış, bunları görmüyor, sadece eleştiri yapıyorsunuz” şeklinde konuştu.

 

Nükleer Santralle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Kocamaz, nükleere karşı en büyük adımı dava açarak kendilerinin attıklarını ifade etti ve “Burada eylem yapmak marifet değil. Hiçbir yetkimiz olamamasına rağmen, dava açarak bir adım ileriye gitmişiz. Biz sadece tavsiye kararı alabiliriz. Bu konuda bizim yetkimiz ne kadar? Değerlendirmeyi buna göre yaparsak daha doğru olur. Nükleer santral benim içime sinmiyor. Ben bir kimya mühendisi olarak artısını da, eksisini de iyi biliyorum” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle