Hoşgeldiniz  

İL SEÇİM KURULU CHP MERSİN’İN İTİRAZLARINI BİR KEZ DAHA REDDETTİ!

admin | 02 Temmuz 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

24 Haziran seçimlerinde yurt dışı oylarının gelmesinin ardından 4. Sıra milletvekilliğini kaybeden CHP, İl Seçim Kurulu’na yaptığı yeni itirazın da reddedildiği öğrenildi.

CHP Mersin İl Başkanlığı’nın Mersin seçim sonuçlarına daha önce itiraz etmiş, bu itiraz reddedilmişti. Bu başvurunun ardından geçersiz oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu’na bir itiraz daha gerçekleştirilmişti. İl Seçim Kurulu’nun bu itirazı da reddettiği öğrenildi.

 

24 Haziran seçim sonuçları yurt dışı oyları eklenmeden önce CHP Mersin’de 4 milletvekili çıkarmış, yurt dışı oylarının eklenmesiyle bu sayı 3’e düşmüştü.

 

CHP Mersin İl Başkanlığı da itirazların reddedilmesinin ardından yaptığı açıklamayla, seçilen 3 milletvekili Cengiz Gökçel, Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen’in bugün saat 14’te mazbatalarını alacağını duyurmasıyla da itiraz sürecinin sonlandığı kesinlik kazanmış oldu.

 

ZAİMOĞLU İTİRAZLARINI SÜRDÜRECEK!

 

CHP’nin 4. Sıra milletvekili adayı olan ve milletvekilliğini yaklaşık 750 oyla kaybeden Nevin Zaimoğlu da sosyal medya hesabından İl Seçim Kurulu’nun ret kararını çifte standart olarak yorumladı. Zaimoğlu, YSK’nın sonuçları kesinleştireceği 4 Temmuz akşam saat 17’ye kadar itirazlarını sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle