Hoşgeldiniz  

İL PANDEMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI: “HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK!”

admin | 25 Mart 2020 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İlk olarak Çin’in Vuhan kentinde çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınına (pandemisine) karşı Mersin’de yürütülen çalışmalar ve ilave alınacak tedbirlerin görüşüldüğü ‘İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’, Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe’nin yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, il müdürleri ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Türkiye ve bütün dünya için risk oluşturabilecek pandemik influenzaya hazırlıklı olabilmek için Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve 13 Nisan 2019 tarih ve 30744 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile yürürlüğe girmiş olan Pandemik İnfluenza Ulusal Hazırlık Planı kapsamında gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmasında Koronavirüsün etkisinin dünyanın birçok ülkesine yayılmış durumda olduğunu kaydeden Vali Ali İhsan Su, Mersin’de alınan tedbirler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlıklar tarafından salgının ortaya çıktığı ilk günden itibaren konunun üzerinde hassasiyetle durulduğunu ifade eden Vali Su, Mersin’de de her türlü tedbirin alınmaya devam ettiğini dile getirdi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ KORONAVİRÜS HAKKINDA SUNUM YAPTI

İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı’nın, Koronavirüsün belirtileri, bulaşma ve korunma yöntemleriyle ilgili bir sunum yaptığı toplantı, görüş ve önerilerin alınması, gündem maddelerinin görüşülmesi ve alınan kararların ardından sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle