Hoşgeldiniz  

İKTİDARA YAKIN GAZETECİDEN MERSİN METROSU KEHANETİ: “İPTAL OLACAK!”

admin | 06 Mart 2021 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İktidara yakın yayın politikası izleyen Sabah Gazetesi’nin Yazarlarından Ersin Ramoğlu, köşe yazısında değerlendirme aşamasındaki Mersin Metro ihalesinin iptal olma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydetti.

Mezitli-3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi olarak ihaleye çıkılan Metro için Ön Yeterlilik İhalesi, 9 Ekim’de Ulaşım Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda yapılmıştı. İhaleye yerli ve yabancı iş ortaklarının da bulunduğu birçok firmanın katılımıyla 13 teklif sunulmuştu. İhale komisyonu tarafından yapılan ayrıntılı değerlendirmelerde 9 teklif yeterli bulunurken, 4 teklif yeterli bulunmamıştı. Kamu İhale Kurumu tarafından yeniden değerlendirme yapılması için öneri verilen bir isteklinin daha katılması ile Metro ihalesinin 2. aşamasına 10 istekli davet edildi.

10 İSTEKLİ DAVET EDİLDİ, SONUÇ FİYASKO… GELMEDİLER BİLE!

Mersin metrosu ihalesine davetli 10 istekliden sadece 4’ü ihaleye katıldı. İhaleye katılan 4 firmadan 2’si de herhangi bir rakam vermeyip, sadece teşekkür etti. 

Geriye 2 istekli kaldı. İsteklilerden birisinin de teminat mektubu yeterli bulunmadı. İhaleyi tek geçerli teklifle Doğuş İnşaat -Yapı Merkezi ortaklığı kazandı. Doğuş Grubu, Mersin metro projesine 3 milyar 758 milyon 620 bin TL teklif verdi.

İhalenin kesin sonucu, itiraz süreci de geçtikten sonra kesinlik kazanacak.

“ARAÇ KİRALAMA İHALESİ GİBİ METRO İHALESİNİN DE AKIBETİ AYNI OLACAK!”

Toplumun bir çok kesiminden tepki alan metro ihalesi, gerçekleştirilen bu haliyle CHP’lilerin bile tepkisini çekmişti.

Son olarak geçtiğimiz gün Sabah Gazetesi’ndeki köşesinden Mersin Metro ihalesini değerlendiren Gazeteci Ersin Ramoğlu, “CHP Genel Merkezi belediyelerden elini çekmiyor. Mersin’de araç alım işine Kılıçdaroğlu’nun Koruması aracı olmuştu. Yayınlarımız üzerine o ihale iptal oldu. Metro ihalesinin akıbeti de aynı olacak” diyerek değerlendirme sürecinde ihalenin iptal olabileceğini yazdı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle