Hoşgeldiniz  

İHD’Lİ AVUKAT ÇAĞLAR: “BEN DEVLETİ HİÇBİR ZAMAN SEVMEDİM!”

admin | 28 Kasım 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de 3 Ekim’de avukatlara yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak, serbest bırakılan 8 avukattan 3’ünün duruşması bugün devam etti. İnsan Hakları Derneği Mersin Şube Sekreteri Özgür Çağlar, savunmasında “Her ne kadar ülkede yaşayan tüm etnik grupları sevsem de ben devleti hiçbir zaman sevmedim, beraatımı talep ediyorum” dedi ve beraat etti!

Evrensel Gazetesi, Mersin’de 3 Ekim’de avukatlara yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınarak, serbest bırakılan 8 avukattan 3’ünün duruşmasında verdikleri savunmaları yayınladı.

 

Evrensel’de yer alan habere göre, duruşmada ilk olarak İHD Mersin Şube Sekreteri Avukat Özgür Çağlar hakim karşısına çıktı. Çağlar savunmasında, iddianamede yer alan 2014/11018 soruşturma numarasıyla teknik takibe alındığının yer aldığını o dönemde üniversiteyi yeni bitirdiğini belirtti. Evinde ve ofisinde yapılan aramanın usulsüz olduğunu ifade eden Çağlar, “Ben İHD üyesiyim. Bu dernek ülke çapında faaliyet yürüten bir dernektir.  Suçlamalar asılsızdır. Her ne kadar ülkede yaşayan tüm etnik grupları sevsem de ben devleti hiçbir zaman sevmedim, başıma gelen bu olaydan sonra incindim, mağdur oldum. Hiçbir örgütle bağlantım yoktur. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

 

Ardından söz alan iddia makamı ilk olarak yargılanan Çağlar’ın “suç vasfı oluşmadığı gerekçesiyle beraatını talep etti. Mahkeme heyeti iddia makamının talebini kabul ederek Çağlar hakkında suç vasfı oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

 

NE OLMUŞTU?

 

Mersin’de 3 Ekim’de aralarında İHD Mersin Şube Sekreteri avukat Özgür Çağlar ve KHK ile kapatılan ÇHD Mersin Şube Başkanı avukat Mehmet Altuntaş’ın da bulunduğu 8 avukat gözaltına alınmıştı. Savcılık ifadesi ardından mahkemeye sevk edilen avukatlar 6 Ekim’de çıkarıldıkları sorgu hakimliği tarafından yurt dışı yasağı getirilerek, “adli kontrol” şartıyla serbest bırakılmıştı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle