Hoşgeldiniz  

İBRAHİM GENÇ’TEN İŞÇİYE GİDERAYAK KALLAVİ KIYAK

admin | 01 Mart 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yenişehir Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmeleri tamamlanarak, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy tarafından törenle imzalandı.

Yenişehir Belediyesi ve Genel-İş Sendikası arasında devam eden Toplu Sözleşme görüşmeleri sona erdi. 01.03.2019 tarihinden itibaren işçilerin maaşlarını oluşturan ücret ve diğer tüm haklarına %30 zam yapıldı. Yapılan zamla en düşük işçi yevmiyesi 192.00 TL oldu.

Mart yerel seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmeyen Belediye Başkanı İbrahim Genç Toplu İş Sözleşmesi’nin imza töreninde yaptığı konuşmada; “Belediye imkanlarımızı zorlayarak işçilerimize %30 oranında zam yaptık. İşçilerimiz bu zammı fazlasıyla hak ediyorlar. Eğer bugün Yenişehir Belediyesi başarılı bir belediye ise bunu çalışan tüm memur ve işçi arkadaşlarımıza borçluyuz. Bu toplu iş sözleşmesi Türkiye’de örnek bir sözleşme olacak. İşçilerimizi enflasyon karşısında ezdirmedik. En önemlisi 3 yıl boyunca her yıl için %30 zam oranını uyguladık. Bu zamla her işçimizin maşına 1000 TL’nin üzerinde zam yapmış olduk. Güçlü belediyeler işçilerinin maaşını ve ikramiyelerini zamanında öder. Biz 15 yıldır işçilerimizin maaş ve ikramiyelerini günü gününe yatırdık. Tüm işçilerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy da yaptığı açıklamada; Mevcut hükümetin yıllardır uyguladığı politikalar işçilerimizi açlık sınırının da altında bir ücretle çalışmaya mahkum etmiştir. Biz Genel-İş sendikası olarak işçilerimizin yaşam standartlarını arttıracak toplu iş sözleşmeleri yapmak için tüm üyelerimiz ve işçilerimizle çalışıyoruz. Tabi burada belediye başkanlarımızın yaklaşımı ve görüşü de son derece önemli. Bugüne kadar emeğin ve emekçinin yanında olan Yenişehir Belediye Başkanımız İbrahim Genç işçilerine zam yapma konusunda hep cömert olmuştur. Kendisine bu yaklaşımından dolayı teşekkür ediyor, bu sözleşmenin tüm işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle