Hoşgeldiniz  

HDP’YE YAKIN GAZETECİ İSMAİL SAYMAZ’DAN YERELDE “MERSİN” İDDİASI

admin | 20 Nisan 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın moderatörlüğündeki Gece Görüşü programında konuşan Gazeteci İsmail Saymaz’dan yerel seçimlerde Mersin’le ilgili önemli bir kulis bilgisi verildi.

Perşembe geceleri CNN Türk ekranlarında yayınlanan Hande Fırat’ın moderatörlüğündeki Gece Görüşü Programına katılan Hürriyet gazetesi Yazarı İsmail Saymaz’dan Mersin yerel seçimleriyle ilgili önemli bir iddia gündeme geldi.

 

HDP’ye yakınlığıyla bilinen İsmail Saymaz, yerel seçimlerde HDP’nin batıdaki Büyükşehirlerde ittifak yapma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekerek, “Mesela Mersin’de 2019 yerel seçimlerinde HDP aday çıkartmamayı düşünüyor. Ne yapacak peki Mersin’de HDP? İşte bu kararı HDP’ye aldıracak olan CHP adayı olacak. Kürt seçmene yakın bir aday olursa HDP seçmeni Mersin’de CHP adayına verecek” dedi.

 

CHP’nin bu değerlendirme ışığındaki adayını da söyleyen Saymaz, “CHP Genel Merkezi de bu ihtimali değerlendiriyor. Kürt seçmeni de Mersin’de kucaklayabilecek bir isim düşünüyor CHP Genel Merkezi. Bunun için de Mersin’de CHP Büyükşehir için eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar’ı düşünüyor. Sağlar ismi Kürt seçmende bir karşılığı var” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle