Hoşgeldiniz  

HDP’Lİ FAZIL TÜRK’E CHP’Lİ ÖZYİĞİT SAHİP ÇIKTI

admin | 12 Aralık 2016 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de Akdeniz Belediyesi ve HDP Mersin’e yönelik gerçekleştirilen operasyonu değerlendiren Özyiğit, “Buradan yetkililere sesleniyorum. Gözaltına alınan kişilerin ivedilikle ifadelerinin alınarak hukuki temelde yargılanmalarını, gözaltı sürelerinin en asgari düzeyde değerlendirilmesini, kamu vicdanı ve eşitlikçi adalet anlayışı ile yargılanmalarını beklemekteyiz” açıklaması yaptı.

ozyigittepkifazilturkgozalti

Bu sabah aralarında Mersin’in de bulunduğu 6 ilde gerçekleştirilen HDP operasyonlarına ilişkin basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, OHAL uygulamalarının ülkede derin acılar yaşattığını savundu.

 

Dün İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısından sonra Mersin’de, Sendika, Meslek Odakları, Demokratik Kitle Örgütleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Akdeniz Belediye Başkanlığına OHAL yetkisine dayanarak operasyon yapılarak 171 kişi gözaltına alındığını kaydeden Özyiğit, “Terör ve terörizm gibi ahlaki, siyasi, vicdani ve insani değerleri yok eden böyle bir saldırıdan sonra kentimizde bu gözaltına alınmalar endişe vericidir. Zor günler geçiren ülkemizde her türlü terör ve terörizme karşı birlik bütünlük içerisinde adalet anlayışına bağlı olarak hukuksal zeminde ve demokratik koşullarda mücadele etmemiz zorunludur” dedi.

 

OHAL uygulamalarını da eleştiren Özyiğit, “15Temmuz sonrası ülkede yaşanan temel hak ve özgürlüklere, Anayasal ihlaline, hukukun üstünlüğüne yönelik OHAL gerekçesiyle yapılan uygulamalar ülkede derin acı ve sıkıntılar oluşturmaktadır” açıklaması yaptı.

 

CHP’li Özyiğit açıklamasını şöyle sürdürdü: “Buradan yetkililere sesleniyorum. Gözaltına alınan kişilerin ivedilikle ifadelerinin alınarak hukuki temelde yargılanmalarını, gözaltı sürelerinin en asgari düzeyde değerlendirilmesini, kamu vicdanı ve eşitlikçi adalet anlayışı ile yargılanmalarını beklemekteyiz. Hukuk bir gün herkese lazım olur.”

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle