Hoşgeldiniz  

HAYIRLI OLSUN TOROSLAR: DANIŞTAY, MEZİTLİ SANAYİ SİTESİ İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARINI İPTAL ETTİ!

admin | 18 Ocak 2022 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli’nin en acil ihtiyaçlarından olan Mezitli Küçük Sanayi Sitesi’nin kurulması için Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan acele kamulaştırma kararını iptal etti. Bu kararın ardından Mezitli Sanayi Sitesi esnafının Toroslar ilçesine taşınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Davultepe’ye kurulması planlanan Mezitli Sanayi Sitesi’ne bölgede tapusuz arazisi bulunan çiftçilerden büyük darbe geldi. Danıştay 6. Dairesi’ne açılan itiraz davası sonuçlandı ve 71 vatandaşın dava dosyasını inceledi ve Cumhurbaşkanlığı tarafından çıkarılan acele kamulaştırma kararını iptal etti.

Danıştay 6. Dairesi, Mersin Büyükşehir Belediyesinin, sanayi sitesi adına kamulaştırma yapmasına dair protokolü de iptal etti.

Bu kararın ardından Mezitli’de sanayi sitesi bekleyen esnaf büyük şok yaşadı. Büyükşehir’de itirazların ardından yapılan görüşmelerde Mezitli’de uygun arsa bulunmadığı gerekçesiyle Mezitli esnafının Toroslar’da tespit edilen bölgeye taşınması kararı tartışılmıştı. Danıştay’ın bu kararının ardından Mezitli Sanayi Sitesi esnafının eski yerinden taşınarak, Toroslar’da yeni yapılacak sanayi sitesine gideceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle