Hoşgeldiniz  

HAYATI BÜYÜKŞEHİR OTOBÜS ŞOFÖRÜ TARAFINDAN KURTARILAN VURAL: “MERSİN SİZLER KADAR DUYARLI BELEDİYE GÖRMEDİ!”

admin | 31 Ekim 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüste fenalaşarak, otobüs şoförünün duyarlılığı sayesinde hayata döndürülen 75 yaşındaki Sebat Vural, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret etti. Vural’ın ziyaretinde söyledikleri akıllara yoğun kar yağışı altında hastaneye zor yetiştirilerek hayatı kurtarılan Hira bebek ve annesi Ayşe Serin’i getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi insan odaklı çalışmasını sürdürüyor. Hizmetleri sadece temel gereksinimlerle sınırlı tutmayan Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlamında da büyük projelere imza atıyor.

 

Büyükşehir personelleri de insan odaklı çalışmaları her şeyin önünde tutuyor. Geçtiğimiz ay 170 nolu hatta Taşucu-Silifke-Mersin arasında sefer yapan otobüste aniden fenalaşan Sebat Vural, otobüsün şoförü Erol Törün’ün güzergâhını değiştirmesiyle hastaneye yetiştirilmişti. Hastanedeki tedavisi bitene kadar yanından ayrılmayan ve tedavi sonrası Vural’ı ailesine teslim ederek örnek bir davranışa imza atan otobüs şoförü Erol Törün’e ‘Hayatımı kurtardı’ diyerek teşekkür eden 75 yaşındaki Sebat Vural, Başkan Kocamaz’a da teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin ve personellerinin insana verdiği öneme bir kez daha şahit olduğunu ifade eden emekli tarih öğretmeni Sebat Vural olay gününü anlatarak “Sıcak bir gündü. Güneşte fazla kaldığım için otobüste fenalaştığımı hissettim. Tansiyon problemi yaşadım. Otobüsün şoförü arkadaşımız beni hemen hastaneye yetiştirdi. Hayatımı kurtardı. Hastaneye yetiştirmese belki ölebilirdim. Şoför arkadaşımızın anında müdahalesi ve beni hastaneye yetiştirmesi buna engel oldu. Bu gerçekten gurur verici bir davranış. ” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde eğitimli, duyarlı ve insan haklarına saygılı personellere yer verdiği için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür eden Vural, “Böyle insanların olduğunu bilmek gurur verici. Büyükşehir Belediyesi’nin ve personellerinin insana önem verdiğini görüyoruz. Mersin sizler ve çalışanlarınız kadar duyarlı bir belediyeyi görmemiştir” şeklinde konuştu.

 

SEBAT VURAL OLAYI HİRA BEBEĞİ HATIRLATTI

 

Sebat Vural’ın yaşadıklarının bir benzeri geçtiğimiz kış mevsiminde Erdemli’de yaşanmıştı.

 

23 Aralık 2016 günü Mersin’i etkisi altına alan yoğun kar yağışı, kent genelinde hayatı olumsuz şekilde etkilemiş, birçok köy yolu ulaşıma kapanmıştı. Erdemli’ye 45 kilometre uzakta bin 600 rakıma ulaşan Büyük Sorgun Mahallesi’ne uzanan yollarda ise kar kalınlığı yer yer 1,5 metrenin üzerine çıkmıştı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı koordinasyon şube müdürlükleri ekipleri yoğun kar altında yol açma çalışmalarını sürdürürken, Büyük Sorgun Mahallesi’nde sancılanan bir hamile kadın ile yüksek ateş şikayeti bulunan 2 çocuk olduğu ihbarı alındı. İhbar üzerine yakın ekiplerin yönlendirildiği ve tam 5 saatlik bir çalışma ile yolları açılan Büyük Sorgun Mahallesi’ndeki hasta vatandaşlar, buradan alınarak hazır bekletilen 112 Acil Yardım ambulansına nakledildi. Ambulansa alınan ve sancısı tutan 7 aylık hamile Ayşe Serin, kaldırıldığı sağlık kuruluşunda erken doğum yaptı. Hira adı verilen kız bebek, 1,5 ay kuvözde kaldıktan sonra Büyük Sorgun Mahallesi’ndeki annesine kavuşmuştu.

 

BAŞKAN KOCAMAZ’DAN PERSONELLERİNE TEŞEKKÜR

 

Vural’ın ziyaretinin ardından konuşan Başkan Kocamaz, “Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde tüm personellerimize gerekli her konuda eğitim veriyor, insan odaklı belediyecilik anlayışını benimsemeleri için gayret gösteriyoruz. Otobüs şoförlerimizin çoğunluğu benzer konularda da örnek davranışlara imza atmış personellerimiz. Kendilerine ve nazik ziyaretinizden dolayı size teşekkür ediyor, tekrar geçmiş olsun diyorum.” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle