Hoşgeldiniz  

HASAN KILAVUZ’DAN VALİ SU’YA: “SİZ DEVLETSİNİZ, SİZE HÜRMETTE KUSUR ETMEYİZ, AMMAAAA…”

admin | 09 Ekim 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Cemevi’nde düzenlenen aşure etkinliğinde konuşan Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz, davetli olarak etkinliğe katılan Vali Ali İhsan Su’ya, devleti şikayet etti.

Mersin Cemevi’nde Muharrem Ayı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz, Devleti Vali Ali İhsan Su’ya şikayet etti. Kılavuz, Vali Su’ya dönerek, “Sayın Vali siz devletsiniz ve biz burada hürmette kusur etmeyiz. En büyük sorunlarımızdan biri Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredat programı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde Alevi çocukları resmen Sünnileştiriliyor. İnancımızın değerlerinden uzaklaştırılıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz Sayın Valim. Biz bunun mutlaka değiştirilmesini istiyoruz” dedi.

 

ABD KONSOLOSUNA DA DEVLETİ ŞİKAYET ETMİŞTİ

 

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz, bu yılın Şubat ayı başında ABD Adana Konsolos Vekili Arnold H. Campbell’a, Mersin’de, Aleviliğin Türkiye’deki son durumu ile ilgili brifing vermesiyle gündeme gelmişti. Kılavuz burada da Devleti Amerikalı Konsolos’a şikayet etmiş, “Bu ülkede yalnızca Müslümanlar yaşar ve ibadet yeri sadece camidir. Cemevleri ibadet yeri değildir. Mesela burada şiddetle protesto ettiğimiz bir şey var. Bir Alevi köyüne zorla cami yaptırılmasını kabul etmiyoruz. Bu sıkıntılar süreç içerisinde giderilirse bu topraklarda yaşayan bütün kimliklerin ve inançların barış içerisinde yaşayacağına inanıyoruz. Halk çok sağduyulu. Yüzlerce yıldır birlikte yaşıyor ama oy avcılığı yapan saltanat ve koltuk peşinde olan politikacıların çok ciddi istismarları var. Halkı bunlar karşı karşıya getiriyor. Bu yüzden ülkenin bazı yerlerinde zaman zaman olaylar oluyor” diyerek Alevi-Sünni arasında olaylar çıkabileceğini bunun da sorumlusunun Devlet olduğunu ima etmesi sebebiyle büyük tepki toplamıştı.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle