Hoşgeldiniz  

HARUN ARSLAN YAZDI… YENİ DÖNEMDE YENİ BİR AK PARTİ YÖNETİMİNE DOĞRU

admin | 24 Eylül 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Kent Mektubu Gazetesi Köşe Yazarı Harun Arslan, yeni dönemde revize edilecek Ak Parti il yönetimi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İktidar partisi İl Başkanının ve yönetiminin bir kentin gelişmesi için ne kadar önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Kentin projelerini, yatırımlarını takip eder, hızlandırır, kentin birçok sorununun giderilmesinde katkı sağlar.

Bugüne kadar Ak Parti İl Başkanlığı ve yönetimi ile ilgili sayısız yazı yazdım.

 

Maalesef hep aynı olumsuz olayı sürekli yaşadık:

Özellikle son 10 yıldır İl Başkanları ilk üç ay gayretli çalışmış, basın toplantıları yapmış, kentin bekleyen yatırım ve projeleri ile ilgilenip, takip etmişlerdir.

İl Binasında halkın taleplerini dinlemişler, ilgili müdürlüklerle görüşmüşler, kentin ve vatandaşların sorunları ile ilgilenmişlerdir.

Benim gözlemlerime göre, zaten olması gereken bu çalışmalar yaklaşık üç ay sürmüştür. Bu dönemin sonunda İl Başkanları güçlerini hissedip, neler yapabileceklerini görmüşler ve bundan sonra da olumsuz anlamda değişmişlerdir.

Başta müdür, memur tayinleri olmak üzere çalışma yönleri değişmiştir. Tüm mütevazılıklerini kaybetmişlerdir, yanlarına dahi yaklaşmak zorlaşmıştır.

 

Kısa bir süre önce son İl Başkanı Cesim Ercik de ise bu olumsuz değişimi görmediğim için onunla ilgili olumlu bir yazı yazmış idim.

Mütevazı, saygılı, çalışkan, makamın gücünü kullanıp güce esir olmamış tavrının değişmediğini görmüştük.

Benim yazımın konusu il yönetimi değil, yalnızca İl Başkanı Cesim Ercik idi.

 

Maalesef yazım üzerine çok sayıda eleştiri aldım. Eleştiriler İl Başkanı için değildi. İl yönetimi içindi.

Birçok kişi beni arayarak bir kısmı benim de bildiğim bir kısmı bilmediğim il yönetimi ile ilgili birçok bilgi verdiler.

Maalesef her dönem il yönetiminde görevlerini kendi çıkarları için kullananlar olur. Birçoklarının bu eğilimde olacakları önceden tahmin edilmese de sonradan iktidar gücü ile değiştiklerini görürüz.

Asıl üzücü olan ise eskiden beri bu menfaat ekibinden birilerinin her dönem parti yönetimine bir şekilde girmesidir.

Bu yeni dönemde eleştirmediğim ve olumlu bulduğum İl Başkanının yönetimindeki kişilerden kimlerin iktidar gücünü kullanarak iş yaptıkları ya da dolaylı olarak birileri ile ortaklık yaptıkları, kimlerin bundan menfaat sağladıkları aslında parti ile ilgilenen bir çok kişi tarafından bilinmektedir.

Önce bu tür kişilerin olmadığı bir yönetim sağlanmalıdır.

Artık menfaat bekleyen bu tür kişiler partiden ellerini çekmelidir.

 

Şu anda Mersin’de bazı dengelerin değiştiği yeni kent dinamiklerinin seçildiği ümit verici bir dönem yaşıyoruz. Yıllardır koltuklarına yapışıp, bu kentin önünü tıkayanlar bir bir gidiyorlar. Onlarla birlikte onların her alandaki küçük yandaş çıkarcıları da bu kentin tarihi çöplüğünde yok olup unutulacaklardır.

 

Bu dönemin en olumlu sevindirici yönü ise Sn. Lütfi Elvan’ın kısa sürede birçok olumlu örnekle birçok projeyi ve yatırımı gerçekleştirmeye başlayarak, başarısını ispatlamış ve inandırıcılık sağlamıştır.

Buna ayak uyduracak kentteki siyasi ayağını güçlü kılıp tüm projelerin gerçekleşmesine çalışacak, kentte bunları takip eden bir İl Başkanının yanında ona destek olacak dürüst, çalışkan, kentini ve ülkesini düşünen bir yönetim olmalıdır.

 

Çok zaman Mersin olarak elimizdeki zenginliklerin, üzerinde oturduğumuz hazinenin, sahip olduğumuz coğrafyanın ve stratejik konumun değerini bilemiyoruz. Ancak dışarıdan birinin bunu bize söylemesi, hatırlatması gerekiyor.

Bunu da bize TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu hafta içinde yaptığı Mersin ziyaretinde her konuşmasında tekrar tekrar vurguladı.

 

Son 10 – 15 yılı yetersiz, vizyonsuz kent dinamikleri yüzünden boşa harcanan Mersin’de bu dönemde saygın, dürüst, çalışkan kişilere her zamankinden daha çok ihtiyaç var.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle