Hoşgeldiniz  

HACI ÖZKAN’IN YERİNE SAHTE İMZA MI ATILDI?

admin | 07 Ocak 2017 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Meclis’teki emekli sandığı kanununa ilişkin oylamada AK Partililerin, görüşmelerde bulunmayan milletvekilleri yerine yoklama kağıdı attıklarının tespit edilmesi üzerine CHP, Meclis başkanlığına suç duyurusunda bulundu.

ozkansucduyurusuchp

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, dün geceki genel kurul görüşmelerinde, oylama için yeterli sayıda milletvekili bulunmadığını söyleyerek yoklama yapılmasını talep etmişti.

 

Yoklamada, AK Partililerin görüşmelerde bulunmayan milletvekilleri yerine yoklama kağıdı attıkları, CHP’li vekiller tarafından belirlenmişti.

 

Gök, durumu kayda geçirirken, yeniden yapılan yoklamada ismi pusulaya yazılarak kutuya atılmış milletvekillerinin bir kısmının Meclis’te olmadığı tespit edilmiş, Meclis Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, Meclis’i pazartesiye kadar tatil ettiğini duyurmuştu.

 

Sputnik’ten Yurdagül Şimşek’in haberine göre, CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, ‘sahte imza’yla ilgili Meclis başkanlığına suç duyurusunda bulundu.

 

Gök başvurusunda; CHP’nin talebi üzerine gerçekleştirilen oylamada pusulayla oy kullanan AK Parti milletvekilleri, Mustafa Şahin, Mehmet Akyürek, Hacı Özkan, Metin Bulut, Abdülkadir Yüksel ve Serkan Bayram’ın salonda bulunmadıklarının tespit edildiğini belirtti.

 

“Dolayısıyla TBMM Genel Kurulunun 52. Birleşiminde Yüce Meclisin çatısı altında suç işlenmiştir” diyen CHP’li Gök, başvuru dilekçesinde şöyle dedi:

 

“Söz konusu suçun iktidar partisi grubuna mensup milletvekillerinin planlı ve organize bir girişimi sonucunda gerçekleştiğine kuşku yoktur. Genel Kurul salonunda olmayan milletvekilleri için sahte oy pusulası düzenlenmesi yeni karşılaşılan bir durum olmayıp, siyasi iktidara mensup milletvekillerinin daha önce de benzer girişimlerde bulundukları TBMM tutanaklarına yansımıştır. Yaşananlar demokrasimiz açısından utanç vericidir.”

 

ANAYASA GÖRÜŞMELERİ HATIRLATILDI

 

9 Ocak günü Meclis’te başlayacak anayasa görüşmelerini hatırlatan Gök, yaşanan durumun ‘benzer hukuksuzlukların’ yaşanabileceğine dair kuşkuları artırdığını kaydetti.

 

Dilekçe şöyle bitirildi: “Genel Kurulun 52. birleşiminde yukarıda adı geçen milletvekilleri için doldurulan oy pusulaları ile TBMM TV’nin sahte oy pusulası hazırlıklarını gösteren görüntülerinin kayıt altına alınarak suç duyurusunda bulunulmasını ve Anayasa değişikliğinin görüşmeleri sırasında benzer hukuksuzlukların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını arz ve talep ederim.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle