Hoşgeldiniz  

GURBETÇİLERE “DÜĞÜNLERİ TÜRKİYE’DE YAPIN” ÇAĞRISI

admin | 19 Şubat 2017 | Ekonomi, Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de turizmin kalkınması için yol gösteren Turizm Bakanı Nabi Avcı, vatandaşlardan yurt dışındaki tanıdıkları gurbetçilere düğünlerini ve tatillerini Türkiye’de geçirmeleri için çağrıda bulunmalarını istedi.

bakanavcımersinturizmi

Turizm Bakanı Nabi Avcı şöyle devam etti: “Biliyorsunuz evvelki hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanımızın riyasetinde turizm sektörünün temsilcileriyle büyük bir toplantı yapıldı. Oradaki toplantıda Cumhurbaşkanımız bir kampanya başlattı. Nedir bu kampanya? Yurt dışında yaşayan 5 milyon Türk’e, bunun 3 milyonu Almanya’da, bir çağrıda bulundu. ‘Tatillerinizi gelin Türkiye’de geçirin. Sadece kendiniz gelmekle de kalmayın eşinizi, dostunuzu, komşunuzu, iş arkadaşlarınızı da Türkiye’ye davet edin. Onlara Türkiye’yi tanıtın’. Şimdi Mersin’de de sizin de Almanya’da yakınlarınız var. Bir kerede siz hatırlatın ve onlara bu yaz tatillerini, izinlerini Mersin’de geçirmeleri için siz de çağrıda bulunun. Düğün derneklerini burada yapmaları için onlara çağrıda bulunun.”

 

Avrupa’daki Türklerin yılda yaklaşık 60 bin düğün yaptığına işaret eden Avcı, şunları kaydetti:

 

“Bunun için ciddi paralar harcıyorlar. Astronomik masraflar yapıyorlar. Cumhurbaşkanımız o açıklamasında buna da işaret etti ve dedi ki ‘Önümüzdeki bir kaç yıl Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız, soydaşlarımız da düğünlerini, cemiyetlerini gelsinler memleketlerinde yapsınlar’. Hem burada eşini dostunu görmüş olur hem de yabanda yapacağı harcamalar memlekete kalmış olurlar. Çünkü biliyorsunuz 2016 yılında özellikle turizm alanında dar boğaz yaşadık. Bilinen sebeplerden dolayı, inşallah aşıyoruz. Onun önü açılıyor ama Cumhurbaşkanımızın çağrısı bu bakımdan çok önemli. Bunun için de Mersin’in ön almasını bekliyorum.  Mersin bunu başarabilecek potansiyele sahiptir.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle