Hoşgeldiniz  

GÜNÜN TARTIŞMASI… AK PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLLERİ GENEL KURUL’DA MIYDI, DEĞİL MİYDİ?

admin | 28 Kasım 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Önceki akşam Meclis’te, AK Parti’nin verdiği kanun teklifi görüşmeleri sırasında salondaki koltukların büyük bölümünün boş olmasına tepki geldi. İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk durumu, “104 AKP’li vekilin imzaladığı kanun teklifi görüşülüyor. İktidar sıralarında 9 milletvekili var. Bari teklifi imzalayanları kurulda tutsaydınız. Ayıptır” sözleriyle eleştirdi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre; TBMM’de Jandarma ve Sahil Güvenlik yasalarında değişiklik öngören ve milletvekillerine de bazı ayrıcalıklar getiren torba kanun teklifi önceki akşam TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü. Kanun teklifini 105 AK Parti milletvekili imzalamasına rağmen Genel Kurul görüşmelerine 9 AK Parti’li vekil katıldı. Önceki, gece saat 21.52’de çalışmalarını sona erdiren Meclis’te bu konu muhalefet tarafından eleştirildi.

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, teklif TBMM’de görüşülürken, AK Partililerin kendi tekliflerine sahip çıkmadığını savundu ve saat 19.37’de Genel Kurul salonunun fotoğrafını çekerek twitter hesabından “Genel Kurul’da hazır tutsaydınız. Ayıptır” paylaşımı yaptı.

Daha önce AK Partili milletvekillerini Meclis’te aktif olmaları konusunda uyaran Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Arkadaşların sizleri bahçelerden toplayıp gruba getirmemesi lazım. Bunu özel bir ricam olarak söylüyorum” şeklinde sitemde bulunmuştu.

Ancak Erdoğan’ın telkinleri AK Partili vekillerde karşılık bulmamış, uyarılardan sonraki 3 Genel Kurul toplantısında da sık sık yeterli çoğunluk bulunamadığı için aralar verilmişti.

ERDOĞAN’IN SABRI TAŞTI

Kulislerde yer alan bilgilere göre; İYİ Partili Yasin Öztürk’ün açıklamaları bardağı taşıran son damla oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKPartili vekilleri son kez uyardığı, Meclis’te üzerine düşeni yapmayan milletvekillerinin önümüzdeki seçimlerde kesinlikle aday gösterilmeyeceğini söyleyerek rest çektiği ifade edildi.

Erdoğan’ın ayrıca, anket sonuçlarındaki olumsuz tabloyu da kurmaylarına hatırlatarak, Meclis’teki oturumların ve AK Partili vekillerin gösterdiği ilginin yakından takip edilmesini istediği öğrenildi.

İŞTE GENEL KURUL’DA OLAY OLAN GÖRÜNTÜ:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle