Hoşgeldiniz  

GÜLTAK: “MİLLET BAHÇESİ ÇAMLIBEL’İ CANLANDIRACAK”

admin | 08 Ekim 2019 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Çarşı esnafıyla bir araya gelen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Millet Bahçesi ihalesinin yapıldığını kaydederek, “Çamlıbel ve çarşı buradan etkilenecek. Kışla ve aquaparkı hareketlendirdiğimiz andan itibaren ayak sayısı artacak ve artık insanlar merkeze gelmeye başlayacak” şeklinde konuştu.

Akdeniz Çarşı Esnafları Derneği, esnafın sorunlarına çözüm üretmek adına il yöneticilerini, belediye başkanlarını ve esnafları bir araya getirdi.

“MİLLET BAHÇESİNİN İHALESİ YAPILDI. MERSİN’E HAYIRLI OLSUN”

Akdeniz’in, şehrin kalbi olduğunu vurgulayan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak esnafı, kamu kurumları, sanayi tesisi, limanı ve serbest bölgesi ile gündüz 800 bine yakın, akşam ise 270 bin nüfusa sahip ilçede otomatik olarak problemler de olduğunu söyledi.

Çarşı sorununun çözümü için son çalışmalar yaptığını aktaran Gültak, Atatürk Caddesi ve Çamlıbel’in canlandırılması talebi çerçevesinde bir müjde verdiklerini belirterek, “Millet Bahçesinin ihalesi yapıldı. 18 firma katıldı, şu an değerlendirme aşamasında. Yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadı, kışla ve aquaparkı kapsayan toplam 140 dönüm arazimiz Mersin’e hayırlı olsun. Mersin artık nefes alacak. Bugüne kadar Mersin’deki en önemli projelerden bir tanesidir. Çamlıbel ve çarşı buradan etkilenecek. Kışla ve aquaparkı hareketlendirdiğimiz andan itibaren ayak sayısı artacak ve artık insanlar merkeze gelmeye başlayacak” şeklinde konuştu.

“ÇAMLIBEL İÇİN DÜNYA BANKASINDAN 45 MİLYON LİRALIK KREDİ BAŞVURUSU YAPTIK”

Gültak, Akdeniz’den giden resmi kurumları da tekrar Akdeniz’e çekmek için çalışma yürüttüğünü dile getirdi. Çamlıbel ile özel ilgilendiklerini vurgulayan Gültak, şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız ile beraber yürüdüğümüz konular var. Dünya Bankasından başvurduğumuz krediler var. Yaklaşık 45 milyon liralık kredi başvurusu yaptık. Bu kredi inşallah çıkacak. Çamlıbel’de 7-8 toplantı yaptık. Kredi çıktığı zaman onların istediği doğrultuda Çamlıbel’de bir çalışma yaparak, Atatürk Caddesi ve Yoğurt Pazarı bölgesindeki esnafın da hayatını hızlandırmış olacağız. Ayrıca, Fasih Kayabalı ve Fabrikalar Caddelerinde sağlıklaştırma yapacağız.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle