Hoşgeldiniz  

GÜLNAR ILISU İÇMESUYU HATTI İNŞAATININ TEMELİ ATILDI

admin | 25 Ağustos 2018 | Foto Galeri, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 22 milyonluk yatırım bedeline sahip olan Gülnar Ilısu içmesuyu inşaatının temeli atıldı.

Gülnar’ın 100 yıllık hayalini gerçekleştirecek olan Ilısuyu İçmesuyu Hattı Temel Atma Töreni’ne Başkan Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Gülnar Kaymakamı Ekrem Güngör, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel,  MHP İlçe Teşkilat Başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Temeli atılan Gülnar Ilısu içmesuyu inşaatının Gülnar tarihinin en önemli projesi olduğunun altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,   “Bugün burada bir bayram yaşıyoruz çünkü Gülnarlıların 95 yıllık hayali olan su inşallah iki yıl içerisinde Gülnarlı hemşerilerimizin ve bu güzergâhtaki mahallelerin musluklarından akacak. Şimdiden bu projenin hayırlı uğurlu olmasını niyaz ediyorum. Bu büyük bir proje. Gülnar tarihinin en önemli ve pahalı projesi. İnşallah Gülnar’ımızın kanalizasyon ve atıksu arıtma sorununu da çözdüğümüzde Mersin merkezden farksız bir ilçemiz olarak yoluna devam edecektir” dedi.

 

 

“BU DÖNEM İLÇEMİZİN EN ŞANSLI DÖNEMİ”

 

Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ise törende Gülnarlılara seslenerek,  “Biz 1999 yılında Gülnar ilçemizi aldığımız zaman ilçemizde içme suyu, yolu, imar planı yoktu. Yıllarca mücadele ile ilmek ilmek dokuduk. 2011 yılında İller Bankası’na Ilısu’dan içme suyu gelmesi için müracaat ettik. 2014 yılı seçimden sonra Büyükşehir Yasası ile MESKİ’ye devredildi. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bu suyun bir an önce gelmesi için elimizden geleni yaptık. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır derler. Bu dönem ilçemizin en şanslı dönemi. Bugün Gülnar için dev bir yatırım olan projenin temel atmasını yapacağız. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın Gülnar’a yapılacak hizmette ağzından hayır kelimesi çıkmadı. Bu hizmetler inanıyorum ki artarak devam edecektir” dedi.

 

GÜLNAR MERKEZ İLE BİRLİKTE 11 MAHALLENİN İÇMESUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

 

Gülnar ilçesinin 2050 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacak ve iki yılda tamamlanması öngörülen Gülnar Ilısu içmesuyu İnşaatı, Ilısu kaynağından başlayarak iletim hattı güzergahı üzerinde bulunan; Bardat, Belkuyu, Örenkuyu, Taşdüştü, Miskale, Akgedik, Köseçobanlı, Akova, Konur, Demirözü ve Dayıcık mahalleri ile birlikte Gülnar Merkezine ulaşarak 11 mahallenin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak.

 

57 kilometre uzunluğundaki isale hattı ile yaklaşık 80 litre/saniye içmesuyu iletilecek olan  İçmesuyu İnşaatının tamamlanması ile birlikte Gülnar İlçesinin içmesuyu sorunu çözüme kavuşacak.

 

22 milyon TL’lik sözleşme bedeline sahip proje kapsamında 300 ve 350 milimetre çapında 57 kilometre isale hattı döşenerek, bunun yanı sıra istinat duvarı, 3 adet 3 gruplu terfi merkezi, 1 adet 300 metreküplük depo, 1adet klor odası, 2 adet 50 metreküplük depo, 1219,12 metre servis yolu, sanat yapıları ile mekanik ve elektrik işleri yapılacak.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle