Hoşgeldiniz  

GÖREVDEN İSTİFASI İSTENEN BAŞBAKAN KONUŞTU: “BENİMLE BİRLİKTE İSTİFA EDECEKTİ!”

admin | 24 Kasım 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti’den ayrılış süreciyle ilgili de konuşan Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Beni tanıyan arkadaşlarımın hepsi benim istifamla birlikte ‘Biz de ayrılalım’ dedi” ifadelerini kullandı.

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir TV programında AK Parti’den ayrılış sürecini anlattı. Davutoğlu, moderatörün “Lütfi Elvan da ‘istifa edelim’ dedi mi?” sorusuna “Tabi” yanıtını vererek şöyle devam etti:

“Başbakanlıktan ayrılma kararını açıkladıktan hemen sonra Konya’ya gittim, yanımda Lütfi bey vardı. Devlet ahlakına güvenirim ama dirayet ayrı bir şey. Lütfi Bey vicdanına sorsa, bana karşı yapılan operasyonun yol açtığı bu maliyeti en iyi bilenlerden biridir. Berat Albayrak’ın bu ülkenin başına nasıl çoraplar ördüğünü en yakın bilenlerden biridir.”

“BENİM TANIDIĞIM ELVAN İSTİFA EDERDİ”

Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Şu tablo Lütfi beye yakıştı mı? Bir bakanı beğenmiyorsanız, çağırır görevden alırsınız. Kamuoyu ve Lütfi Bey de gayet iyi biliyor ki, Lütfi bey faiz indirimine, kuru zıplatacak bir indirime karşı. O yüzden alkışlamadı (Erdoğan’ı).Cumhurbaşkanı ona, ‘Bazı arkadaşlar faizi savunuyorlar, bunlarla yürüyemeyiz’ yani ‘Seninle yol yürüyemem artık’ dedi. Benim tanıdığım Lütfi beyin o toplantıdan sonra istifasını sunması lazımdı. Cumhurbaşkanının da orada kamuoyunun önünde faizci ilan etmek yerine görevden alması gerekiyordu. Ama en büyük faizci Sayın Erdoğan’dır. Faiz yasağı diye diye, milletin dini inançlarına bile saygıyı sarsacak şekilde bu işi faiz yasağına bağlayıp, sonra da dünyanın en yüksek faizine Türkiye’yi mahkûm etmek dini inançlara yapılabilecek en büyük zarardır.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle