Hoşgeldiniz  

GÖÇMEN FACİASI’NDAN KURTULANLAR SİLİFKE’YE GETİRİLDİ

admin | 19 Temmuz 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’den 160 göçmeni taşıyan teknenin batmasının ardından kayıp olan 25 kişinin aranması çalışmaları sürdürülüyor. Faciadan kurtulan 102 kişi ise Silifke’ye getirilerek kontrol altına alındı.

KKTC Karpaz Yarımadası açıklarında Suriyeli göçmenleri taşıyan teknenin batmasının ardından başlatılan çalışmalarda kurtarılan 103 kişiden 102’si ile 19 göçmenin cansız bedenleri, dün gece Mersin’in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı’na getirildi.

 

Göçmenlerden 36’sı liman sahasındaki ambulanslarla hastaneye götürülürken, durumu iyi olanlar, Taşucu Anadolu Meslek Lisesi Öğrenci Yurdu’na misafir edildi, Türk Kızılayı tarafından yemek verildi. 19 kişinin cenazesi ise savcıların incelemesinin ardından Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Göçmenlerden hayati tehlikesi bulunan birinin tedavisi ise Girne’deki hastanede sürüyor.

 

Facianın ardından açıklama yapan Silifke Kaymakamı Mehmet Cinbir, “Kıbrıs adasının 20 mil kuzeyindeki mevkide, Açık denizde gerçekleştirilen arama-kurtarma faaliyeti sonucu Sahil Güvenlik Botları ile Silifke-Taşucu TDİ (SEKA) Limanına 102 kişi sağ olarak,19 kişinin de cesedi getirilmiştir. Durumu ağır olan bir yaralı kişi de helikopterle KKTC’ye götürülmüştür dedi.

 

36 kişinin Silifke Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını kaydeden Cinbir, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

“Limanda İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen 6 ambulans. 1 çoklu nakil ambulansı, 2 UMKE tarama aracı ve 2 sağlıklı yaşam aracı ile ilk sağlık kontrolleri yapılmış ve mazot yuttuğu için rahatsız olan 36 kişi Silifke Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Limana getirilen mültecilere Kızılay tarafından yemek ikramı yapılmıştır. 6 Cumhuriyet Savcısı ve doktorlar ve yeterince ekip ile Limana getirilen 19 cesedin otopsi işlemleri Limanda yapılmış kimliklerinin tespitine yönelik teşhis işlemleri yapılmaktadır. Hamile bir kadın cesedi Silifke Devlet Hastanesinde olup karnındaki ceninin yaşayıp yaşamadığının tespiti yapılmış ceninin de ölü olduğu anlaşılmıştır. Otopsisi tamamlanan 19 ceset Adana Adli Tıp kurumuna gönderilmiştir. Halen denizde bulunamayanlar olduğu düşüncesiyle Cumhuriyet Başsavcılığının bir kısım mültecinin bilgilerine başvurma ihtiyacına binaen Silifke’de misafir edilmesini istemesi üzerine Taşucu Meslek Lisesi Yurdu da konaklama için hazırlanmıştır. Mülteciler burada misafir edileceklerdir.”

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle