Hoşgeldiniz  

FLAŞ İDDİA… ENVER AYSEVER İÇİN CHP’Lİ MERSİN DOĞRUDAN TEMİNLE İŞİ VERDİ!

admin | 17 Mart 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin astronomik rakamlarla adrese teslim ihale verdiği Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Enver Aysever’in aynı program için CHP’li Mersin Büyükşehir’le de anlaştığı ortaya çıkmıştı. Sansasyonel Haber, tepki çeken o sözleşmenin detaylarına ulaştı.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde 2021 yılı içinde “Yaşam Boyu Eğitim Projesi” kapsamında okur-yazarlık eğitimi verme kararı almıştı. Okuryazarlık kursu kapsamında, 18 yaşın üstünde 20 kişi eğitim görmesi planlanırken, belediyenin proje için 238 bin 500 liralık ihale açtığı ve gazeteci Enver Aysever ile sözleşme imzaladığı iddiaları tartışma yaratmıştı. Öne sürülen rakamların gerçeği yansıtmadığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iptal talimatı verdiğini söyleyerek, programı iptal ettiğini duyurmuştu.

Aysever, İzmir Büyükşehir Belediyesi için verdiği eğitimin benzerini daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde de verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde düzenlenen ve “Aykırı Okuryazarlık Atölyesi” adını taşıyan eğitim de 25’er kişilik gruplardan oluşuyordu.

SKANDAL PATLAYINCA, MERSİN BÜYÜKŞEHİR GÖRSELLERİ APAR TOPAR KALDIRDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Enver Aysever ile Aykırı Okuryazarlık Atölyesi’ geçen yıl gerçekleştirildi. Online olarak düzenlenen atölyede, 25 kişilik gruplara 3 kur şeklinde eğitim verildi. Her ayın son hafta sonu yapılan 4’er saatlik atölyeler toplam 24 saat sürdü. Yaşanan olaydan sonra söz konusu haberin bulunduğu sitedeki görsellere ulaşılamaması da dikkat çekti.

ONLİNE DERSLER İÇİN “DOĞRUDAN TEMİNLE” FİRMAYA VERİLDİ

Mersin’deki derslere online olarak katılan Enver Aysever’in Mersin Belediyesi’nden ne kadar aldığı ve ihalenin açılıp, açılmadığı kamuoyunca merak ediliyordu. Büyükşehir’e yakın kaynaklar Dolphin Organizasyon üzerinden Enver Aysever’le anlaşıldığını, online olarak verilecek 24 saatlik ders için 75 bin 600 TL ödeme yapıldığını öne sürdü.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açık ihale üzerinden değil, pandemi dönemi bahane edilerek doğrudan teminle işi söz konusu firmaya verildiği iddia edildi.

CHP’Lİ SEÇER, MEVKİDAŞI SOYER GİBİ DİK DURABİLECEK Mİ?

CHP’li Vahap Seçer’in kamuoyunda “yandaş gazeteciye kıyak” olarak yansıyan konuyla ilgili Tunç Soyer gibi net tavır takınıp, takınmayacağı da merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle