Hoşgeldiniz  

FLAŞ İDDİA… DİHA MUHABİRLERİ CEZAEVİ’NDE İSYANA KALKIŞTI

admin | 06 Ekim 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Devlet Sırlarını ifşa ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve Tarsus Cezaevi’nde bulunan Dicle Haber Ajansı Mersin Muhabiri Erdoğan Alayumat ve koğuşundaki diğer tutuklular, infaz koruma memurlarına saldırarak, olay çıkarttı. Alayumat hakkında isyana teşvikten soruşturma açıldı.

13 Temmuz’da İslahiye’de haber takibi yaptığı sırada gözaltına alınan KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı Mersin Muhabiri Erdoğan Alayumat, 27 Temmuz’da görülen Mahkemesi’ninin ardından tutuklanarak Tarsus Cezaevi’ne gönderilmişti. Alayumat, “örgüt üyesi olmak”, “örgüte yardım ve yataklık etmek”, “örgüt adına milis ve işbirlikçilik faaliyetinde bulunmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gizli kalması gereken sırlarını ifşa etmek” iddialarıyla tutuklanmıştı.

 

Gazeteci Erdoğan Alayumat’ın yaptığı haberler, çektikleri fotoğraflar, yapmış olduğu röportajlar, muhabir arkadaşları ile telefon üzerinden yapmış olduğu görüşmelerdeki detaylar da suçlama konusu olurken, sınırdaki askeri hareketliliğe ve cezaevlerine dair yaptıkları haberler de suçlamalar arasında yer almıştı. Devlet sırlarını ifşa ettiği gerekçesiyle DiHa Muhabiri Alayumat’ın tutuklanmasına hükmedilmişti.

 

Tutuklu bulunduğu Tarsus Cezaevi’nde olay çıkarmaya çalışan Erdoğan Alayumat ve koğuşundaki hükümlüler hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi. Sayıma gelen infaz koruma memurlarına sayım vermemekte direnen koğuşta arbede çıktı. Koğuştaki hükümlülerin memurlara saldırması üzerine diğer koruma memurları da olaya müdahale etti. Çıkan arbede bastırıldı ve cezaevi idaresi yaşanan olayın hemen sonrasında tüm tutuklular hakkında ‘Sayım vermeme’ suçlaması ile disiplin soruşturması başlattı. Bu suçlamalara ek olarak tutuklu gazeteci Erdoğan Alayumat ve Zeki Çiçek hakkında “İsyana teşvik” suçlaması ile soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle