Hoşgeldiniz  

FLAŞ İDDİA… BAKANLIK ÇED SÜRECİNİ DURDURDU!

admin | 16 Aralık 2017 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Mersin kamuoyundan gelen tepkiler üzerine kurulması planlanan balık çiftlikleri için ÇED sürecini geçici olarak durdurduğu öne sürüldü.

Mersin’e kurulması planlanan balık çiftlikleri tüm kesimler tarafından büyük tepki çekmişti. Son olarak Mersin kıyılarına balık çiftliği kurmak isteyen firmalar bölgeye 60 adet çiftliğin kurulacağını açıklayınca ortalık daha da gerilmişti.

 

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bütçe görüşmeleri sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye balık çiftliklerini sormuş, Bakan da Mersin’e balık çiftliği kurulmasına karşı çıktıklarını dile getirmişti.

 

Geçtiğimiz günlerde Bakan Özhaseki’yi beraberindeki heyetle ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a da Mersin sahillerinde balık çiftliklerine olumlu görüş vermeyeceklerini yineleyen Bakan Özhaseki’nin kararlı tutumu Mersin kamuoyunda olumlu karşılanmıştı.

 

Mersin kamuoyu balık çiftliklerine karşı birleşmişken ortaya önemli bir iddia atıldı. Dana Adası civarına çiftlik kurmak isteyen şirketin, bölgedeki yatırımlarını “Bakanlığın ÇED sürecini durdurması” sebebiyle askıya aldığı iddia edildi. Ankara’ya yakın kaynaklar, Bakan Özhaseki’nin açıklamalarının ardından ÇED sürecini durdurulduğu, Mersin’de ortaya konan topyekun tepkilerin bu kararda etkili olduğunu savundular.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle