Hoşgeldiniz  

FLAŞ İDDİA… AK PARTİ KANADINDAN DAVUTOĞLU’NA İLK HAYIRLI OLSUN ELVAN’DAN GELDİ

admin | 17 Aralık 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Eski Başbakan ve AK Parti genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun partisinden ayrılıp, yeni bir parti kurması AK Parti kanadında hoş karşılanmasa da Davutoğlu-AK Parti ilişkisi hakkında her geçen gün yeni iddialar peş peşe geliyor.

Eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinden istifa ederek, gelecek Partisi’ni kurmuştu. Davutoğlu’nun bu çıkışı, AK Parti cenahında tepki toplamayı sürdürse de, bazı AK Partililerle Davutoğlu’nun temasları hakkında her geçen gün yeni iddialar ortaya atılıyor.

AK Parti kulislerinde yankılanan son iddia TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan cephesinden geldi. İddiaya göre Lütfi Elvan, parti kuruluş dilekçesini veren Ahmet Davutoğlu’nu arayarak, tebrik etti.

AK Parti kulislerini aktaran 350 bini aşkın takipçili twitter hesabı “Ankara Kuşu”nun ortaya attığı iddia siyasi çevrelerde geniş yankı buldu. Daha önce de “Ankara Kuşu’nun Elvan için “AK Parti’den istifa edecekler listesinde” iddiası günlerce konuşulmuş, bu iddianın ardından Lütfi Elvan bir açıklama yapmak zorunda kalarak, iddiaları yalanlamıştı.

Hemşeri olan Davutoğlu ve Elvan’ın, siyasette uzun bir süre yan yana yürümeleriyle dikkat çekmişti. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık’tan Davutoğlu’nun istifasını istediği dönemlerde Lütfi Elvan Davutoğlu’nun yanında durarak tarafını belli etmişti. Davutoğlu’nun istifasının ardından memleketleri Konya’ya gerçekleştirdikleri ilk ziyarette eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Davutoğlu’nu bir an bile yalnız bırakmamasıyla dikkat çekmişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle