Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… TAŞUCU LİMANI 40 YIL SÜREYLE ÖZELLEŞTİRİLİYOR… RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

admin | 07 Mayıs 2021 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Taşucu Limanı’nın 40 yıl süreyle ‘işletme hakkının verilmesi’ yöntemiyle, liman geri sahasında bulunan taşınmazın da ‘satış’ yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesi için ilana çıktı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB), söz konusu taşınmaz satışına ilişkin ihale ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait, Mersin’de bulunan Taşucu Limanı 40 yıllığına işletme hakkının verilmesi yöntemiyle, liman geri sahasında bulunan taşınmaz da ‘satış’ yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilecek.

Balıkçı barınağı, yat limanı, rıhtım ve gümrüklü alan, uluslararası liman bölgesi olmak üzere dört bölümden Taşucu Limanı’ndan uluslararası seferler yapılıyor. Kuzey Kıbrıs’a seferlerin düzenlendiği limanda, özellikle yaz aylarında yatlar ile günübirlik gezi tekneleri de hizmet veriyor.

İlk olarak SEKA Taşucu Limanı olarak faaliyete geçen liman daha önce Sümer Holding’e, sonra da Türkiye Denizcilik İşletmesi’ne verilmişti. Liman sonraki süreçte özelleştirme kapsamına alınarak Özelleştirme İdaresi’ne devredilmişti.

GEÇİCİ TEMİNAT BEDELİ 20 MİLYON TL OLARAK BELİRLENDİ

İhalede geçici teminat bedeli 20 milyon lira, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli ise 20 bin lira olarak belirlendi. İhale için istekliler 8 Eylül saat 17.00’ye kadar teklif verilebilecekler.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle