Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… MHP, 24 HAZİRAN SONUÇLARINI YOK SAYDI!

admin | 11 Ekim 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MHP’nin AK Parti’ye önerdiği yeni ittifak modeli “siyasi kombin”de yer alan “ilçelerde kim öndeyse o parti desteklensin” önerisi Mersin özelinde şaşkınlık yaratmıştı. Mersin ilçelerinde 24 Haziran seçimlerinde MHP’yi hemen her ilçede geçen AK Partililere MHP’den detay gidince iş ortaya çıktı: “24 Haziran seçimleri değil, 2014 seçimleri baz alınsın!” MHP’den gelen bu teklif 24 Haziran’da Mersin’i silip, süpüren AK Parti’de şok yarattı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel seçimde yapılacak ittifaka ilişkin açıkladığı ‘siyasi kombin’ modelinin detayları netleşiyor. Mahalli seçimde önemli bir nokta olan ilçe belediye başkanlıklarında da bir formül uygulanacak. Buna göre, hangi partinin oyu yüksekse, belediyenin o partiye bırakılmasının önü açılabilecek. Bahçeli’nin bu önerisi MHP’li belediyelerin olduğu ilçelerde 24 Haziran’da AK Parti’nin MHP’ye fark atarak geçmesi nedeniyle AK Parti Mersin cephesinde şaşkınlık yaratmıştı.

 

AK PARTİ ŞOKA GİRDİ: 24 HAZİRAN DEĞİL, 2014 BAZ ALINSIN”

 

MHP ile AK Parti heyetleri görüşmelerini sürdürürken, önümüzdeki dönemde her iki parti de “görüşmelerde 24 Haziran seçim sonuçları mı, 2014 yerel seçim sonuçları mı” dikkate alınacağını kararlaştırması beklenirken, MHP’nin 2014 yerel seçim sonuçlarının dikkate alınmasını istediği öğrenildi. Bu teklif 24 Haziran’da Mersin’de MHP’li belediyelerin olduğu ilçelerde MHp’ye açık ara fark atan Ak Parti’de şok yarattı.

 

İYİ PARTİ BÖLDÜ, KOCAMAZ BÖLDÜ, MHP ERİDİ

 

AK Parti’ye yakın kaynaklar MHP’nin bu önerisinin kabul edilemez olduğunu savundu. MHP’nin 2014’teki avantajlarını kaybettiğini belirten kaynaklar, “2014’te Burhanettin Kocamaz’la seçime giren MHP, bu seçimde Sayın Kocamaz’ı aday göstermedi. Parti bölündü. 2014’te İYİ Parti yoktu, şimdi İYİ Parti var ve MHP’yi Mersin’de bölmekle kalmadı, geçti bile. AK Parti’nin 24 Haziran başarısını MHP’nin bu olumsuzluklarıyla yok saymak çok da akılcı değil” diyerek bu şekil bir ittifakın kabul edilemez olduğunda görüş bildirdiler.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle