Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… MERSİN’E FIRTINA UYARISI, 23 NİSAN PROGRAMI ERTELENDİ

admin | 22 Nisan 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yazdan kalma gün geçiren Mersinliler, Valilik’ten gelen uyarıyla sarsıldı. Mersin’e fırtına uyarısı yapan Valilik, 23 Nisan programının ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. CHP ise alternatif kutlamayı yapacak.

Cumartesi gününü 30 derece sıcaklıkla geçiren Mersinliler, Valilik’ten gelen fırtına uyarısıyla şaşkınlık yaşadı. Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Doğu Akdeniz Bölgesinde bu akşam saatlerinden itibaren güney batı yönlerden esmeye başlayacak rüzgârın hızının giderek artacağı ve yarın (23 Nisan 2017) tam fırtınaya dönüşeceği; hızının zaman zaman 100 km’yi aşacağı belirtilmekte olup tüm vatandaşlarımızın yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

 

23 Nisan programının da ertelendiği ifade edilen açıklamada, düzenlenecek olan tören ve gösterilerin Çelenk koyma töreni hariç herhangi bir müessif olaya sebebiyet verilmemesi için ileriki bir tarihe ertelendiği kaydedildi.

 

CHP ALTERNATİF KUTLAMAYI YAPIYOR

 

Her yıl resmi bayramları devlet törenlerinin haricinde alternatif kutlayan CHP Mersin İl Örgütü’nün ise programını değiştirmeyeceği öğrenildi. CHP Mersin’den yapılan açıklamada, program şu şkeilde belirtildi: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. yıl dönümü nedeniyle 23 Nisan Alternatif Programımız Pazar günü 11.00 de Cumhuriyet Alanında başlayacaktır. Milletvekillerimiz, Milletvekili Adaylarımız, Belediye Başkanlarımız, İl, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kadın ve Gençlik Kollarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz ve partililerimizle birlikte Cumhuriyet Alanında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtına Çelenk konulacak, Saygı Duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı okunacak ve Basın açıklaması yapılacaktır.”

 

23 NİSAN’DA MERSİN’DE NASIL BİR HAVA OLACAK?

 

Pazar sabaha doğru lodos yönlü kuvvetli lodos bekleniyor. Sabahın ilk saatlerinde fırtına kuvvetine çıkacak lodos Adana – Anamur kıyı boyunca fırtına hızında esecek. Pazar aksam saatlerinde poyraza dönecek olan rüzgar orta kuvvette esecek. Cumartesi mevsime göre aşırı sıcak 30 derece civarı pazar aksam saatlerinde mevsime göre oldukça soğuk, sahiller 15 iç kesimler 10 derecenin altında olacak.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle